piletina u pršuti i mladi krompir
- 4 pileća filea
- 200g pršute
- 150g mocarele
- 1kg mladog krompira
- 200g čerija
1. Filete posolite i pobiberite. Napravite usek u sredini poput džepa pa u njega stavite režnjeve mocarele, a zatim zamotajte meso u režnjeve pršute.
2. Krompir stavite u posoljenu hladnu vodu i kuvajte ga dok ne odmeknu. Zatim ga dobro ocedite, začinite i nauljite pa ga rasporedite na pleh. Između krompira smestite piletinu i ubacite u rernu zagrejanu na 220 °C. Nakon 20 minuta pečenja na srednjoj rešetki dodajte čeri koji ste prethodno nauljili maslinovim uljem, pa vratite pleh na gornju rešetku i pecite sve dok krompir i pršuta ne postanu rumeni.
3. Ukoliko posedujete sveže začine možete slobodno pred kraj pečenja po mesu i krompiru da pobacate majčinu dušicu, ruzmarin, žalfiju i/ili bosiljak.
4. Nakon pečenja meso ostavite 5 minuta da odmori pre nego što ga isečete i poslužite zajedno sa prelivom od ljubičastog luka.