O čorbicama imam da izjavim sve najbolje. Tople su, nastaju od puno povrća što ih čini veoma zdravim i lekovitim obrokom, spremaju se na brz i jednostavan način, a kad im dodate komad sira i neki fin lebac imate kompletan ručak u kom ćete uživati. Danas donosim recept za čorbicu od pečenog paradajza koja objedinjuje sve navedeno, topao, zdrav i zasitan zalogaj koji će vas hraniti danima. Sve se svodi na to da ukusan paradajz kao ovaj šljivar iz Lidla nasečete na kriške i poređate ga u tepsiju zajedno sa crnim lukom i čenovima belog. Dodate malo začina i mirisnog maslinovog ulja i nakon pola sata u rerni imate karamelizavano, meko, lepljivo i savršeno aromatično povrće koje je osnova ove čorbe. Posle samo sjedinite sa vodom i kockom supe, dva puta bzz bzz štapnim blenderom i ručak gotov, a vi zahvalite rerni što ga je skuvala umesto vas. Ja ovu čorbu volim da napravim sa mrvicom ljute paprike i da je služim sa mekim kockicama avokada i fete. A za poseban doživljaj savetujem da isečete tortilje na trakice i da ih prepržite na malo ulja kako bi postale neodoljivo hrskave i onda ih uronite u ovu radost od hrane. Detaljan recept potražite u nastavku i javite mi utiske. 
 
  • 1kg paradajza
  • 1 glavica belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja 
  • biber i so
  • tucana ljuta paprika
  • 1 kocka supe
  • 1 kašika milerama Pilos
 
za serviranje
  • avokado
  • tortilje Snack day
  • feta Pilos
  • peršun
 
1.U pleh smestite paradajz i crni luk isečene na kriške i čenove belog luka u opni, prelijte uljem i začinite pa dobro pomešajte i stavite u rernu zagrejanu na 220°C da se peče dok povrće ne počne da se karamelizuje.
2. Nakon vađenja iz rerne istisnite beli luk iz ljuske, ljusku bacite, a ostatak pomešajte sa povrćem. Nakon toga prebacite povrće u jednu šerpu i prelijte vodom pa izblendirajte. Zatim dodajte kocku supe u kuvajte iznad tihe vatre oko 15 minuta nakon ključanja. Na kraju umešajte kašiku milerama i dodatno začinite po ukusu sa ljutom paprikom.
3. Tortilje isecite na trakice pa ih na brzinu prepržite na malo ulja. Čorbu služite sa kockicama fete i avokada, prženim tortiljama i listićima peršuna. 
 
 
 
(Visited 380 times, 1 visits today)