Jeste li već pošli na dijetu? Lagala bih kad bih tvrdila kako eto već danima prazničnu hranu ne mogu ni da smislim. Da li zato što još uvek jedem za dvoje ili je do moje beskrajne ljubavi prema mrsnoj hrani ali još nisam doživela da mi pečenje i pun frižider kolača dojade. Pa ipak posle previše nedelja provedenih u onome što se ne može drugačije okarakterisati nego kao trudnička garderoba, moram se zapitati hoće li mi none proći kroz onaj dobri stari komad skini pantalona. Bez namere da hodam po modnoj pisti, od sebe očekujem samo toliko da rupa na pantalonama ponovo zagrli ono svoje dugme i da se ujedine bez tenzije oko pupka, jer nebo zna da mu zadnjih meseci nije bilo lako.
U ime mojih pantalona okrenula sam novi list, baš ovog ponedeljka pa sam nam za ručak pripremila jedan utešan obrok pun svežine i zdravlja kako bismo u nove pobede krenuli snažno. Takosi su ubedljivo nabolji način da se to postigne bez previše odricanja jer sva hrana koja se jede rukama poseduje nešto mistično i zadovoljavajuće čak i kad u nju ide samo jedna kašika majoneza. Tortilje me nije mrzelo da mesim jer mi je mekoća svežih tortilja neodoljiva. Na njima se izležava kremast avokado kao najlepši dodatak svakom takosu, a častili smo se i odrescima tune kako bismo nastavili u svečanom maniru. Svežu tunu možete od skoro pronaći u Lidlovim prodavnicama kao deo redovnog asortimana. Predstavljam vam recept koji je idealan za svaki radni dan u kom želite da unesete zdravlje, a istovremeno doživite čisto zadoviljstvo. Tuna takosi čekaju na vas kad god ste spremni.