Uživanje u ovom laganom desertu započinje rendanjem kore limuna čiji miris će ispuniti kuću na najnežniji način. Kolač se sastoji iz dva jednostavna sloja. Prvi sloj čine keks i veličanstveni puter od čega nastaje prhka korica. Preko toga prelivamo spoj krem sira, bogatog grčkog jogurta i ne male količine jaja, razlog zbog kog je ovaj krem čisto savršenstvo. Njegov tajni sastojak su naravno sok i kora dva limuna koji su esencija  svežine ovog deserta. Birajte gust jogurt kao što je #eridanous grčki jogurt iz Lidlove ponude kako biste bili sigurni da će vam kolač uspeti svaki put. Dobro ga ohladite  i služite uz sveže voće posut snegom od šećera. 

sloj od keksa

  • 200g mlevenog keksa
  • 60g istopljenog putera

limun krem

  • 350g krem sira Milbona
  • 360ml grčkog jogurta Eridaneous
  • 4 jaja
  • 2 žumanceta
  • 140g kristal šećera
  • sok i kora 2 limuna
  1. Rernu zagrejte na 150°C. U činiji pomešajte keks i istopljen puter pa prebacite u tepsiju dimenzija i poravnajte keks. Pecite 10 minuta pa izvadite na radni deo.
  2. U drugoj činiji mutite krem sir i grčki jogurt sa šećerom. Zatim postepeno dodajte jaja,a nakon toga i sok i koru limuna. Sjedinite sve u glatku, žitku smesu i sipajte preko sloja od keksa.
  3. Pecite u rerni zagrejanoj  na 150°C narednih 35 minuta. Smesa može da bude blago živkasta u sredini.
  4. Ostavite kolač da se sasvim ohladi na sobnoj temepraturi pre nego što ga prebacite u frižider na hlađenje naredna 3 sata.
  5. Ohlađen kolač secite oštrim nožem i služite posut šećerom u prahu. 
(Visited 908 times, 1 visits today)