Uživanje u ovom laganom desertu započinje rendanjem kore limuna čiji miris će ispuniti kuću na najnežniji način. Kolač se sastoji iz dva jednostavna sloja. Prvi sloj čine keks i veličanstveni puter od čega nastaje prhka korica. Preko toga prelivamo spoj krem sira, bogatog grčkog jogurta i ne male količine jaja, razlog zbog kog je ovaj krem čisto savršenstvo. Njegov tajni sastojak su naravno sok i kora dva limuna koji su esencija svežine ovog deserta. Birajte gust jogurt kao što je #eridanous grčki jogurt iz Lidlove ponude kako biste bili sigurni da će vam kolač uspeti svaki put. Dobro ga ohladite i služite uz sveže voće posut snegom od šećera.
sloj od keksa
- 200g mlevenog keksa
- 60g istopljenog putera
limun krem
- 350g krem sira Milbona
- 360ml grčkog jogurta Eridaneous
- 4 jaja
- 2 žumanceta
- 140g kristal šećera
- sok i kora 2 limuna
- Rernu zagrejte na 150°C. U činiji pomešajte keks i istopljen puter pa prebacite u tepsiju dimenzija i poravnajte keks. Pecite 10 minuta pa izvadite na radni deo.
- U drugoj činiji mutite krem sir i grčki jogurt sa šećerom. Zatim postepeno dodajte jaja,a nakon toga i sok i koru limuna. Sjedinite sve u glatku, žitku smesu i sipajte preko sloja od keksa.
- Pecite u rerni zagrejanoj na 150°C narednih 35 minuta. Smesa može da bude blago živkasta u sredini.
- Ostavite kolač da se sasvim ohladi na sobnoj temepraturi pre nego što ga prebacite u frižider na hlađenje naredna 3 sata.
- Ohlađen kolač secite oštrim nožem i služite posut šećerom u prahu.
(Visited 1.430 times, 1 visits today)