Na mesec mart i njegovu prevrtljivu prirodu sam odavno odlučila da se ne obazirem. Nema planova i strogih namera jer sve preko noći može da pokvari recimo sneg koji će već sutra da otopi nagla toplota. Mart koristimo da poželimo dobrodišlicu proleću i da posložimo sve želje u red tako da kad to proleće konačno dođe budemo spremni k´o zapete puške. Semenke povrća i jestivog cveća se već neuredno slažu na polici sa knjigama, a zajedno sa Narom učimo nazive istih. U glavu su se ušunjali i planovi za Uskrs. Farbanje jaja i traženje istih po bašti je praktično iza ćoška i to je možda najiščekivaniji događaj nas roditelja. Šta ću sve da kuvam, evo još ne znam, ali znam da ćemo ove praznike dočekati kako dolikuje, sa puno cveća, sunca i ljubavi.
Pošto je Uskrs uvek bio i ostao vreme za porodicu, super je pripremati recepte u čijoj pripremi može da učestvuje cela porodica. Nara i ja smo vam pripremile ovu keks tortu sa maskarponeom, čokoladom i jagodama koja će vas sigurno obradovati. Keks sa čokoladom ostaje mekan i sočan, a kremasti maskarpone i sveže voće ga pretvaraju u predivnu torticu. Nara je izabrala Favorina čokoladne zeke da ubaci u testo, a od ove nedelje u Lidlu su dostupni i razni drugi proizvodi inspirisani Uskrsom koje možete upotrebiti za pripremu ovog recepta. Vaši najmlađi će u tome zasigurno uživati.