Danas vam donosim dva recepta u kojima koristimo sve trikove da bi za malo vremena na stolu imali veoma impresivnu hranu. Arancini su italijanske loptice napravljene od rižota. Punjene su sirom, a zatim prekrivene klasičnim pohom i pržene u dubokom ulju zbog čega rižoto unutar te hrskave korice postaje topao i nežan sa tegljivim sirom koji kao najlepše iznenađenje čeka u sredini. Da biste napravili ovaj recept morate prvo napraviti rižoto što ume da potraje pa je moj savet da koristite poluspremnu varijantu iz #deluxe selekcije Lidlovih proizvoda koji je gotov dok kažeš riža. Nakon toga ostavite ga da se dobro ohladi i arancini će se praktično sami otkotrljati do vaših usta. Umačemo ih u pesto sos ili neki ljuti umak što je moja omiljena kombinacija, ali možete biti kreativni u tom pogledu.
Za desert, jedan od onih recepata koje znam da ćete voleti jer zadovoljava sve kriterijume, kremast je, ukusan, slojevit i gotov za 15 minuta. Tajni sastojak je maskarpone i #deluxe mlečni namaz sa kokosom koji su zaslužni za taj neodoljiv krem. Ja sam ih uparila sa džemom od jagoda i rabarbare i vama savetujem da uradite isto. Recepti vas čekaju ispod objave pa mi javite ako nešto isprobate.