50g putera Pilos
1 kašika ulja
4 praziluka
400g cepkane piletine
2 kašičice mlevene slatke paprike S ljubavlju domaće
biber
500ml neutralne pavlake
250ml pileće supe
2 kašike sitno rendanog sira Grana Padano
2 pakovanja smrznutih žutih babura S ljubavlju domaće, odmrznutih
1 pakovanje svežeg lisnatog testa Chefs select
1. U tiganju zagrejte ulje sa puterom pa dodajte praziluk tanko naseckan. Posolite i ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Kada odmekne dodajte pasiran beli luk i mlevenu papriku pa dinstajte još 5 minuta.
2. Zatim ubacite cepkanu piletinu. Ja sam ovaj put obarila belo meso sa kockom supe, ali za ovaj recept možete koristiti bilo koji deo pileta, takođe idealan je ukoliko vam ostane pileće meso za sutra. Dobro promešajte piletinu sa prazilukom pa sipajte pavlaku za kuvanje, supu, sir i biber. Mešajte povremeno i pustite da se krčka oko 10 minuta.
3. Duboku vatrostalnu posudu nauljite blago zatim u nju ređajte paprike koje ste napunili nadevom od piletine. Pecite ih 30 minuta u rerni zagrejanoj na 220°C. Nakon toga izvadite i smanjite temperaturu rerne na 200°C. Preko paprika smestite zvezdice koje ste isekli od lisnatog testa uz pomoć kalupa i koje ste prethodno premazali sa umućenim jajetom. Vratite u rernu i pecite još 25 minuta.
4. Ostavite paprike da odmore 15 minuta pre nego što ih poslužite.