Sećate li se vremena u kom su ljudi odlazili u video klubove? U našem gradu bilo ih je nekoliko, ali nas je mama uvek vodila u „Mačak“. Odlazili smo najčešće petkom, uvek peške iako nije bilo blizu.  Svako je imao pravo da odabere jedan film koji želi da pogleda što je značilo filmski maraton preko vikenda. Tokom zimskog raspusta te posete su bile nešto učestalije na našu neizmernu radost. Ljude koji su radili u video klubu doživljavala sam kao bogove koji znaju sve o filmu i uvek sam zamišljala njihov fantastičan život u kom po ceo dan sede zagledani u razne filmske svetove. Kada se vratimo kući, ubacimo prvu kasetu u video rekorder, on proguta kasetu, a zatim počne da krči što je najavljivalo da film počinje.  Bilo je svega i duplih projekcija i bioskopskih snimaka sa siluetama ljudi koji u sred filma idu do toaleta i onih filmova koji nisu premotani na početak i sve je bilo divno i uzbuljivo. Na kraju smo uvek  razmenjivali utiske, prepričavali omiljene delove i zezali tatu kad kaže da mu film nije nešto jer smo znali da ga je u tom slučaju prespavao. Danas sa filmovima na klik sve je nekako manje specijalno. Ponekad se pitam hoće li ovo digitalno doba ostaviti mesta za male porodične rituale, a onda posle mislim  dok je ljudi uvek će biti načina da jedni drugima učinimo ovaj život posebnim mestom. 
 
Punjene paprike su ultimativna hrana za hladne dane, a ove imaju kremasto punjenje od neutralne pavlake, sočne piletine i slatkog praziluka što ih čini neodoljivim. Odozgo su ušukane hrskavim lisnatim testom koje im daje praznično ruho. Ovaj recept je izuzetno brz za pripremu i odličan je način da iskoristite ostatke pilećeg mesa koje bi se možda bacilo, naročito u ovom periodu kada hrane ima previše. Ja sam ovaj put koristila @lidl smrznute babure #sljubavljudomace koje uvek imam u zamrzivaču jer su već očiščćene i sjajno su rešenje za brza i zdrava jela koja mogu da se pripreme sa ostalim sastojcima koje imate zadenute po kući. Tako ćete uvek biti spremni da na brzinu zagrejte smrznute noseve koji uđu u kuću.
 
 
 
50g putera Pilos
1 kašika ulja
4 praziluka
400g cepkane piletine 
2 kašičice mlevene slatke paprike S ljubavlju domaće
biber
500ml neutralne pavlake
250ml pileće supe
2 kašike sitno rendanog sira Grana Padano
2 pakovanja smrznutih žutih babura S ljubavlju domaće, odmrznutih
1 pakovanje svežeg lisnatog testa Chefs select
 
1. U tiganju zagrejte ulje sa puterom pa dodajte praziluk tanko naseckan. Posolite i ostavite da se dinsta na tihoj vatri. Kada odmekne dodajte pasiran beli luk i mlevenu papriku pa dinstajte još 5 minuta. 
2. Zatim ubacite cepkanu piletinu. Ja sam ovaj put obarila belo meso sa kockom supe, ali za ovaj recept možete koristiti bilo koji deo pileta, takođe idealan je ukoliko vam ostane pileće meso za sutra. Dobro promešajte piletinu sa prazilukom pa sipajte pavlaku za kuvanje, supu, sir i biber. Mešajte povremeno i pustite da se krčka oko 10 minuta.
3. Duboku vatrostalnu posudu nauljite blago zatim u nju ređajte paprike koje ste napunili nadevom od piletine. Pecite ih 30 minuta u rerni zagrejanoj na 220°C. Nakon toga izvadite i smanjite temperaturu rerne na 200°C. Preko paprika smestite zvezdice koje ste isekli od lisnatog testa uz pomoć kalupa i koje ste prethodno premazali sa umućenim jajetom. Vratite u rernu i pecite još 25 minuta. 
4. Ostavite paprike da odmore 15 minuta pre nego što ih poslužite. 
(Visited 92 times, 1 visits today)