Dedi je Milena sašila Deda Mrazovo odelo u godinama kada para za poklone, a ni za grejanje nije bilo. Nekim čudom jutani džakovi sa našim inicijalima u crveno izvezenim su uvek bili puni. To su bile te zime kada smo redovno viđali Deda Mraza i recitovali mu, svirali i pevali najbolje iz asortimana na kom smo vredno radili tokom godine. I mada smo se do tad žučno raspravljali sa odraslima kako je to zapravo naš deda prerušen u ovog sa severa, kada bi on ušao i počeo da zvecka svi bismo se postideli, a onda zahvalno primili te poklone i deo čarolije koja je sa njima bila upakovana. Ove godine šije se novo odelo koje će poneti moj tata i sada će naša deca stvarati neke nove uspomene o kojima će možda jednog dana pisati. Mene najviše inetersuje hoće li Nara prepoznati svog dedu i da li će zaista biti slobodna da mu đuska celu „Barbie girl“ koreografiju kako je smislila da će učiniti. 

U susret porodičnim okupljanjima neizbežno je razmišljati o hrani koja će te susrete da oplemeni. Danas vam zato donosim recepte inspirisane Lidlovim #deluxe proizvodima koji su od ove nedelje u prodavnicama i koji će vam skratiti vreme u kuhinji, a učiniće da hrana na stolu bude na nivou gozbe. Ovaj put pripremila sam specijalitet čije ime leprša iz usta. Saltimbocca je jelo od teletine iako bi ga pileći file lako zamenio, koje je sa jedne strane umočeno u brašno, a sa druge priljubljeno uz bresaolu i listić žalfije ukoliko ga imate u bašti. Uz to služimo taljatele od jaja u sosu od lisičarki, putera i malo granulastog senfa. Za kraj čokoladna tortica sačinjena od bogatog musa i sočnih korica koje su toliko meke da ih gotovo ne primetite. Sve sastojke već sada možete kupiti i sačuvati ih u svojim zamrzivačima i ostavama jer praznici nam stižu i valja biti spreman. 

  • 500g telećeg buta ili pilećeg filea
  • 150g bresaole Deluxe
  • listići žalfije (opciono)
  • 4 kašike brašna
  1. Meso istucite kuhinjskim čekićem dok ne postane maksimalno tanko.
  2. Posolite i pobiberite sa obe strane pa sa jedne strane stvaite režanj bresaole i žalfiju a onda ih zakačite čačklaciom.
  3. Stranu bez bresaole umočite u brašno , aonda pržite meso sa obe strane na malo dobro zagrejanog ulja iznad sredne jake vatre.
  • 400g deluxe taljatela sa jajima
  • 100ml ukusnog belog vina
  • 50g putera Deluxe
  • 1/2 kašičice senfa sa slačicama i belim vinom Deluxe
  • 200g otopljenih Deluxe lsiičarki
  • 2 čena belog luka, sitno nasecknaog
  • 3 kašike rendanog Grana Padano sira
  1. Testeninu kuvajte u ključaloj slanoj vodi. 
  2. Za to vreme u istom tiganju u kom ste pržili meso sipajte vino da deglazira sve fine karamelzovane komadiće mesa sa dna tiganja. Čim veći deo vina ispari dodajte puter.
  3. Ubacite lisičarke i dinstajte ih kratko, a onda ubacite beli luk i senf. Nakon 2 minuta ubacite skuvane taljatele sa 1dl vode u kojoj se kuvala testenina i rendan sir.
(Visited 141 times, 1 visits today)