500g fusilli testenine Combino
1 teglica pesto sosa Kania
2 čena belog luka
šaka oraha, krupno naseckanih
maslinovo ulje
2 kašike Grana Padano sira
300g čeri paradajza
1. U tiganj sipajte 4 kašike maslinovog ulja i odmah ubacite zgnječene čenove belog luka. Stavite tiganj iznad tihe vatre i dinstajte beli luk dok ne odmekne ali ne sme da potamni. Izvadite beli luk i dodajte orahe pa ih pržite 1 minuta, a onda ubacite pesto sos i dinstajte sve još 2 minuta.
3. Skuvajte testeninu u slanoj vodi da bude al dente pa je ubacite u sos zajedno sa malo vode u kojoj se kuvala. Sve promešajte, začinite po ukus i poklopite na 5 minuta.
4. Čeri paradajz naseckajte na polovine pa ga položite u gril tiganj sa malo maslinovog ulja. Pržite ga svega nekoliko minuta dok ne omekša.
5. Poslužite testeninu sa grilovanim paradajzom, narendanim sirom i još maslinovog ulja.