Kupovina novogodišnjih poklona uvek je bila rezervisana za decembar, zajedno sa ukrašavanjem doma i planiranjem gozbe koja bi trebalo da se rastegli od jednog do drugog Božića. Naši roditelji su uvek bili sjajni u tome da od praznika naprave događaj. Jednom su me čak ubedili da Deda Mraz stvarno postoji iako su moje godine već bile pozamašne. To veče je dotični navodno ušao kroz prozor i ostavio paket dok smo se mi spremali za spavanje. Sećam se da sam izašla iz kupatila i zatekla tatu u čudu pored širom otvorenog prozora u kuhinji, mama iza mene kao nema pojma šta se dešava. Prostoriju je osvetljavao samo TV dok je zima oštro ulazila unutra ipak ja sam se naježila iz drugog razloga. Tata je uverljivo ispričao neku priču, zaklela bih se da je rekao kako je upoznao Dedu, što ima smisla jer tata nikada nije imao problem sa tim da ćaska sa poznatim ličnostima. Deda je navodno ušao kroz prozor, ostavio paket ispod jelke i zbrisao istim putem. Ja zanemela, ali sam se naravno pravila kao da ne verujem tinejdžerske reputacije radi. Tek kada smo otvorili paket i iz njega pored poklona izvukli pismo od familije iz Norveške spustila sam se na zemlju, krajnje impresionirana glumom svojih roditelja ili sopstvenom naivnošću, još uvek ne mogu da odlučim.
Ove godine usled toliko različitih okolnosti za nas će praznici izgledati malo drugačije, pa sam se potrudila da im krenem u susret dok još uvek mogu da im se posvetim. Tako sam Lidlovim #deluxe asortimanom opremila svoju ostavu imajući na umu sve one koje volim kako bih praznike dočekala spremna sa gozbom u rukavu. U takvim momentima iz mog iskustva najbolje je imati pri ruci recept koji je provereno dobar, jednostavan za pripremu, a sa luksuznim sastojcima šalje vas u zemlju čuda. Zato ovom prilikom ostavljam vam recept za testeninu u kremastom sosu koju moj Andrejka najviše na svetu voli zbog njene svilenkaste i zavodljive teksture i topline koju stvara oko srca. Zajedno sa crvenim draguljima od čerija postaje prava mala radost na trpezi u kojoj će svi uživati.