Ima toliko toga što treba završiti pre nego što nam dete dođe na svet, da ni sami ne znamo odakle da krenemo. Stvari ipak teku svojim tokom, pa tako zateknem sebe kako širim prvu turu bebinog veša i donosim odluku o tome da li ću biti majka koja pegla svaku štramplicu i benkicu. No, mislim da nam je odgovor na to pitanje svima očigledan. Za vikend su Andrejka i moja mama montirali sto za povijanje, a ja sam pekla štrudlu sa jabukama kao lični doprinos. U taj sto trenutno se uselila naša mačka Flo i nekoliko džidžabidža koje će zajendo sa Flo da lete odatle prvom prilikom. To svakako nije kraj, kraj se ni ne vidi, pa ipak čini mi se da smo oboje odlučili da ne upropastimo ovu jesen koja će nam doneti novog člana porodice brigom o stvarima koje naposletku nisu ni važne. Zato se trudimo da imamo dražesne momente poput šetnji pred spavanje u kojima se na miru oprostimo od dana ili burek na parkingu kod pijaca dok svira radio iz kola, da se divimo svakoj promeni koju će roditeljstvo da donese i između svega toga da podelimo obrok spremljen sa puno pažnje i ljubavi.
Biftek je ona vrsta hrane koju iskreno obožavamo, ali je ne jedemo često, pre svega zbog toga što kvalitetne komade mesa nije lako pronaći, posebno ako živite u manjem gradu. Na svu sreću od skoro u Lidlu su u ponudi najfiniji komadi bifteka. Kako sam ga do sada prirpemala u retkim prilikama, trudila sam se da prilozi budu jednostavni kako bi meso bilo zvezda na tanjiru. I zaista, nije mu potrebno mnogo ukoliko mu date tretman koji zaslužuje da postane meko kao duša, a u sebi da čuva tople arome putera i svežih začina koji će tu ostati zauvek. Krompirići su fin dodatak u pogledu teksture, međutim sa dodatkom soli sa začinskim biljem postaju prilog iz snova. Na kraju tu je jednostavnost raspuklih paradajzića koji jelu pridodaju savršenu količinu slasti i kiseline koja mu nedostaje. Ovi ukusi zajedno čine obrok za srećne ljude koji vole život. Da biste pripremili fin biftek, treba vam nekoliko konkretnih smernica, ali i malo spontanosti koja proizilazi iz stava da će sve biti dobro. Moj recept vas čeka na ovoj stranici.