Čorba od graška možda nije nešto što biste iz čista mira poželeli, ali ovo zeleno blago u tanjiru jeste obrok koji raduje, naročito ukoliko volite da pojedete nešto na kašiku. Sastojci su jednostvani. Grašak mora da bude fin i sladak i to uvek pronađem u Lidlovom zamrzivaču. Ja volim da moja čorba od graška bude zelena pa ne dodajem ništa osim crnog i belog luka, a ovaj put sam iz radoznalosti luk dinstala sa malo pesta i ispostavilo se da je to dobra ideja. Pinjoli iz pesta daju čorbici suptilnu orašastu notu koja se lepo slaže sa graškom. Da biste od ove ćorbe napravili obrok, dodajte joj sendvič sa topljenim sirom u koji možete sakriti gomilicu rendane mocarele i režnjeve slane pršutice, a tanak sloj pesta preko prepečenog hleba će  razvedriti sveukupni doživljaj jela. Nežna čorbica i topao, hrskavi hleb u kom su skriveni topljeni sir i pršuta je letnji ručak koji volim, a ko zna ako mu date šansu možda ga i vi zavolite. Recept vas čeka u nastavku..

čorba od graška

  • 1 pakovanje zamrznutog graška
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 2 kašičice pesta
  • 1 kocka supe
  • 1 kašika milerama
  1. Sitno seckan luk dinstati na nekoliko kašika maslinovog ulja dok ne odmekne i porumeni. Dodati seckan beli luk, a nakon 5 minuta ubaciti i pesto. Dinstajte uz mešanje još nekoliko minuta.
  2. U šerpu zatim sipajte 1l vode i kocku supe pa pustite da tečnost proključa. Ubacite zatim zamrznuti grašak i pustite da čorba ponovo provri nakon čega kuvajte još 5 minuta. Sameljite čorbu sa kašikom milerama u blenderu ili štapnim mikserom dok ne postane kremasta.

za sendvič

  • 2 kriške hleba po izboru
  • 25g putera Pilos
  • 1 kašičica pesto sosa Kania
  • 2 režnja pršute Pikok
  • šaka rendane mocarele
  1. U tiganju istopite puter, pa kriške hleba umočite u istopljeni puter sa obe strane. Ostavite da se iznad srednje vatre hleb polako tostira sve dok donja strana ne porumeni. 
  2. Okrenite obe kriške pa jednu namažite pestom, preko stavite pršutu, a drugu krišku prekrijte mocarelom. Kada i druga strana hleba porumeni preklopite dve kriške, isecite na pola i služite sendvič momentalno sa činijom čorbe od graška.
(Visited 114 times, 1 visits today)