Ukoliko ste napravili svinjski file sa punjenjem od pečuraka po prethodnom receptu danas vam pokazujem kako da napravite izuzetno ukusan sendvič sa preostalim mesom sa kojim ste verovatno misli da je došlo vreme da se rastanete. Kod nas se sendviči ozbiljno shvataju i nisu nikako tamo neka dosadna hrana. Meso sečemo tanko što tanje možemo što će svaki zalogaj učiniti posebno zadovoljavajućim. Na mesto hleba stavili smo rustični baget, njega namazali puterom i posolili. To nam je baza na koju ređamo sloj dimljenog sira, sloj tanko sečenog mesa, kupus salatu ili rukolu ukoliko ste kupus pojeli, a onda izuzetan ajoli sa renom i limunom. Sendvič stavimo u rernu samo dok sir ne odmekne, a korica hleba postane hrskava kao da je tek ispečen. Verujte mi imaćete potpuno novo iskustvo jer će ren, limun i beli luk iz umaka sasvim preinačiti i osvežiti ukus mesa, a kada zagrizete sve slojeve hrskave, meke, sočne i tegljive počeće opuštanje koje ste dobro zaslužili. Sve sastojke uključujući i predivni baget možete pronaći u Lidlu.
za dva sendviča
- 1 rustik baget
- 30g omekšalog putera
- 4 listića carskog dimljenog sira
- 6-8 tankih režnjeva rolovanog svinjskog filea
- kupus salata ili rukola
namaz od rena
- 2 kašike majoneza
- 1 kašika milerama
- 1/2 kašičice bibera
- 1 u vrh puna kašičica rena
- sok od pola limuna
- soli po ukusu
- Baget nasečemo na pola. Sastojke za umak pomešamo u jednoj činijici. Premažemo baget puterom, posolimo blago, stavimo listiće sira na donju krišku pa ubacimo u rernu na 180°C samo da se sir blago otopi i hleb da postane hrskav
- Ređamo meso, kupus pa umak od rena. Presečemo na pola i uživamo.