„Kasandra“ je bila prva serija na koju sam otkinula. Zbog nje sam propustila priliku da u toku letnjeg raspusta otputujem sa baka Milenom i tetka Dušicom u daleku Ameriku. Da se Luis David nije vratio baš tad posle bratove smrti možda bih to leto pamtila po plažama Atlantika, ali šta ćeš vratio se. Iako su mi roditelji obećali da će na kaseti nasnimiti svaku epizodu koja se bude emitovala tokom našeg odsustva nije mi padalo na pamet da rizikujem. Sudbina kleta je tako htela da pobresita Kasandra ceo taj mesec provede u zatvoru tako da sam ja umesto oblakodera gledala nju uplakanu i čekala da joj u životu krene na bolje. No nije mi bilo žao. Tog leta sam prvi put skupila špil mirišljavih sličica. Takođe sam savladala veštinu tapkanja uz pomoć koje sam osvojila onu sličicu na kojoj se Luis David i Kasandra gledaju zaljubljeno. Iste godine sam pazarila traku za kosu sa svetlucavim heklerajem, baš kakvu je Kasandra nosila i bila ljubomorna na jednu Jelenu iz četvrtog četiri jer je sa svojim zanosnim tamnim loknama i punim ustašcima kad natakne istu tu traku bila preslikana moja miljenica. I dan danas umela bih da izdramim na španskom jeziku što je veština koja će dobro doći ako ikada bude trebalo da se cenkam na ulicama Latinske Amerike.
Da su stvari bile drugačije možda bih još tada probala jaja Benedikt, jelo bez kojeg jedan američki branč nije potpun. Pravim ih po maminom receptu koji je veoma jednostavan i što je najvažnije uvek uspeva. Poširana jaja su kao mali paketići radosti iz kojih cure bogata žumanca. Ona se razlivaju preko tek tek prepečene dimljene šunkice i natapaju hrskave hlepčiće na samom dnu. I kao da to nije dovoljno, sve zajedno preliveno je baršunastim holandez sosom koji je brat sa majonezom, ali je razlika velika, baš kao u slučaju Luis Davida i njegovog pohlepnog brata Ignacija. Zvezda ovog recepta su jaja, a u Lidlu ima ogroman izbor odakle smo mi odabrali velike količine za praznik koji nam se bliži. Kako je vikend pred nama zabeležite ovaj recept jer će vam zatrebati ako budete želeli da spavate duže, a onda dan da započnete sa nečim posebnim. Jesam li pomenula da jaja Benedikt idu savršeno sa prepodnevnim koktelima ? E pa idu da znate.