Slike iz vrtića i osnovne škole uspešno su zabeležile moje ignorisanje modnih pravila. Na njima ponosno stojim šarena kao uskršnje jaje i cerim se jer sam dobila priliku da obučem žute hulahopke. Iako sam kasnije pokušala da okrivim mamu za svoje modne promašaje, ona je imala čvrste argumente zasnovane na mojoj odlučnosti da se još od malih nogu sama „doteram“. Sad kad razmislim najranije sećanje iz detinjstva mi je upravo na jutarnje svetlo u sobi i otvorena vrata donjeg dela ormana iz kog sam strpljivo prebirala odevne komade i potrazi za onim savršenim ostavljajući totalni haos za sobom. Zelene čarape i plava haljina na cvetove? Savršeno!
Ovih dana garderoba koju posedujem je silno dosadna. Sve je bež, crno i sivo. To je zima u mom ormanu. Iako je i dalje ogroman haos tako da vrata ne mogu ni da zatvorim kako treba, nije mi gušt da ga razgledam kao kad bi u njemu bile sve boje sveta. Ipak za nekoliko nedelja ponovo ću raspakovati leto i pusiti ga da ispuni moje dane pa ko zna možda dobijem motivaciju i da sredim taj orman.
Danas na trpezi jedan recept koji se može reći da je već postao retro, ali kakav je to food blog ako na njemu nema savršenih čokoladnih mafina? Divota kod pripreme mafina je u tome što za veoma kratko vreme od samo nekoliko ključnih sastojaka dobijate punu rernu toplog peciva koje će vam ulepšati jutro, poslepodnevnu čajanku ili večernje posete kuhinji, a sa ovim reeptom i početnici će doživeti trijumf. Ovi mafini imaju dva tajna sastojka koji ih čine tako posebnim. Na prvom mestu je kombinacija najfinije mlečne čokolade #fincarre iz Lidla koja će se topiti unutar mafina u svoj svojoj čokoladnoj divoti. Drugo iznenađenje je tikvica, fino narendana tako da nestane tokom pečenja pa zbog nje svaki zalogaj biva sočan čak i nekoliko dana kasnije. Možete ih nositi u šetnju, na piknik ili se počastiti nakon temeljnog spremanja ormana za letnju sezonu. Kako god odlučite želim vam da uživate.