Za ovaj sendvič biće vam potrebno jedno razgibavanje vilice pre nego što zinete na njega, ali verujte mi da će vredeti. Meka ćabata namazana je puterom koji smo začinili sa belim lukom i svežim listićima peršuna. Između ove dve mirisne kriške hleba ređaju se slojevi sočnog paradajza, mekane piletine i slane pršute ispečene do hrskavosti. Salata ne mora da bude rukola iako ja nalazim da rukola posuta sa nekoliko kapljica limunovog soka najlepše zaokružuje sve ukuse u sendviču. Kao specijalan dodatak tu je i havarti sir koji je nešto najputerastije što možete da zagrizete ako ne računamo sam puter. Ovaj sir od sada možete pronaći u Lidlovoj redovnoj ponudi, a vidim mu svetlu budućnost i u svom frižideru iz kog će uskakati u razne varijante sendviča i mezetluka. Sve ostalo što treba da znate čeka vas u nastavku.

  • 1 ćabata
  • 75g omekšalog putera Pilos
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • 1 supena kašika seckanog svežeg peršuna
  • 2 paradajza
  • 150g sremskog pršuta S ljubavlju domaće

  • 3 listića Havarti sira Milbona

  • rukola

marinada za piletinu

  • 400g pilećeg filea
  • 2 kašičice mlevene paprike
  • 1 kašičica mešavine začina od povrća Kania
  • 2 kašičice belog luka u granulama Kania
  • sok od pola limuna
  • 2 kašike ulja
  1. Prvo pripremite piletinu tako što ćete sjediniti meso sa ostalim sastojcima za marinadu i sa 1dl hladne vode. Sve dobro promešajte i malo izmesite pa ostavite pokriveno u frižideru dok pripremate ostale sastojke.
  2. U drugoj činiji pomešajte omekšali puter sa belim lukom i peršunom pa blago posolite.
  3. U tiganju na malo ulja prepržite režnjeve pršute dok ne porumene, a onda ih izvadite na papirni ubrus da se ocede od viška masnoće. U istom tiganju na srednjoj vatri pržite piletinu oko 3 minuta sa svake strane. Isprečenu piletinu stavite u dubok sud i poklopite kako bi ostala sočna dok odmara.
  4. Ćabatu prepolovite pa je premažite aromatičnim puterom, možete je nakon toga staviti u rernu na 180°C samo malo da se uhrskavi i da se puter otopi, ali možete i da preskočite ovaj korak. Ređajte zatim sloj sira, sloj paradajza, zatim piletinu isečenu na zalogaje, hrskavu pršutu i na kraju rukolu začinjenu sa malo limuna. 
  5. Preklopite sa gornjom kriškom ćabate i podelite sendvič na dva dela, a možete i na tri dela s obzirom na to da je prilično bogat i zasitan.
(Visited 110 times, 1 visits today)