Pasta u vidu salate je uvek zabavna ideja za obrok, naročito ako izaberete simpatičan oblik paste kao što su mašnice. Ja nekako uvek pravim varijantu sa tunjevinom jer mi je najbolje rešenje kad sam u gužvi, a želim fin obrok na brzaka. Uz tunu naravno kukuruz šećerac koji svojom slatkoćom razveseljava svaki zalogaj. Paprike sam ovaj put pekla na malo maslinovog ulja, kada zamirišu kao na jesen znamo da su gotove. Tokom pečenja postaće slađe, u nekim delovima čak i karamelizovane ali će zadržati svoju svežinu i još važnije čvrstinu. Na kraju naravno luk po izboru, može i valašac ako ga imate u bašti kao ja. Prelijte sve sa citrusnim prelivom začinjenim sa dosta belog luka i eto vama radosti u tanjiru. U Lidlu imate lep izbor tunjevine, a ova koju sam ja danas koristila je sada trajno snižena. Ukoliko i vi želite da uživate u ovom svilenkastom, ukusnom i hranjivom jelu detaljan recept potražite u nastavku.

  • 200g testenine (mašnice, pene, fusili ili makarone) Combino
  • 2 paprike šilje
  • 200g kukuruza šećerca Freshona
  • 360g tunjevine  Nixe
  • 4 kašike vlašca ili pola veze mladog luka ili mala glavica crnog luka

preliv:

  • 50g majoneza
  • 2 kašike grčkog jogurta
  • 1 kašičica senfa
  • sok od limuna
  • 2 čena belog luka ili kašika luka u granulama
  • so i biber po ukusu
  1. U činiji pomešajte sve sastojke za preliv.
  2. Kukuruz kuvajte 5 minuta u ključaloj vodi, zatim ocedite i ostavite da se ohladi. Testeninu takođe skuvajte u slanoj vodi sve dok ne bude sasvim skuvana. 
  3. U tiganju na malo maslinovog ulja iznad srednje vatre pecite papriku nasečenu na komadiće. Kada počne da rumeni skinite sa vatre i blago posolite.
  4. U činiji sjedinite sve sastojke zajedno sa sitno seckanim lukom po izboru. Prekrijte prelivom i sjedinite pa začinite dodatno po ukusu. 
(Visited 841 times, 7 visits today)