Dok sedim u zubarskoj stolici čujem dve žene kako okrivljuju planete za sve nedaće u svom životu. Navodno je planetama lakše da podnesu krivicu. Ja o nebu ne mislim mnogo osim ako mi Andrej ne ukaže na njega noćima kad baš zasija. Odgovore ipak ne tražim među zvezdama jer daleko su brate i odavde deluju dosta sićušno i nikako kao nešto što može da podnese sav naš teret. Ponekad mislim možda im se smuči da budu krive, presedne im sva ta priča o tome kako ne valjaju pa nas progutaju u svom sjaju. Zato bolje ne dirati ih.
Naš je život ove nedelje bio poput onog vetra što je duvao, nepredvidljiv i zamoran na momente. U takvim danima volim da pripremam hranu koja je sve suprotno od toga, lagana, vedra i veoma izvesna u svojoj lepoti. U Lidlovoj #deluxe ponudi pronašla sam sos za paste na bazi vina koji je nešto najmirisnije što sam skoro zagrejala u tiganju. Sa malo finog maslinovog ulja i kvaliltetnog sira postaje divan sos za raviole. Možete ih zapeći u rerni ili ih samo sjediniti i narendati bregić ukusnog sira preko njih, ali šta god da odlučite garantujem da ćete uživati. Upravo takve izvesnoti najviše volim i rado im prepuštam da mi poprave nedelju.
- 250g Deluxe raviola sa rikotom i pistaćima
- 660ml Deluxe paradajz sosa sa barolo vinom
- 4 kašike Deluxe maslinovog ulja
- 4-5 čenova belog luka
- 90g Deluxe grana padano sira
- 1 Deluxe mocarela
- U tigaju dinstajte čenove belog luka iznad tihe vatre. Izvadite beli luk kada malo odmekne pa ga naseckajte i ostavite sa strane.
- U isti tiganj sipajte sos od paradajza, onaj naseckan beli luk i polovinu narendanog grana padano sira. Krčkajte sve 10 minuta .
- U slanoj vodi kuvajte raviole samo 2 minuta zatim u tepsiji ređajte sloj sosa, polovinu nasečene mocarele pa raviole. Ponovite slojeve, pospite sve sa preostalim sirom i prekrijte folijom pa pecite na 200°C oko 25 minuta, a onda otkriveno pecite još 10 minuta ili dok površina ne porumeni.
- Služite zapečene raviole sa svežim zelenim miksom i nekoliko kapi limunovog soka.