500g junećeg mlevenog mesa
1/2 glavice crnog luka, sitno seckanog
1 čen belog luka, pasiranog
1 kašika mlevenog bibera
2 kašičice mlevene paprike
sredina jednog parčeta hleba nakvašena
2 kašike seckanog peršuna
1 kašičica suvog origana
1 jaje
so
1. Pomešajte sastojke u činiji i mesite dok se ne sjedine.
2. Formirajte loptice veličine dva zalogaja. Pržite ih u tiganju na malo ulja iznad srednje vatre dok ne porumene sa svih strana. Ostavite ih pokrivene.
sos od paradajza i pasulja
3 kašike maslinovog ulja sa Krita, Eridanous
1 glavica crnog lika, sitno seckanog
1 konzerva belog pasulja, Freshona
1 konzerva seckanog paradajza, Freshona
500ml pasiranog paradajza, Freshona
1 kocka goveđe supe
1 kašičica origana
1 kašičica bosiljka
200g feta sira, Eridanous
svež peršun
1. Dinstajte luk na maslinovom ulju oko 10 minuta dok ne postane rumen i lepljiv. Dodajte pasulj, pa posle 3 minuta ubacite seckan paradajz, pasirani paradajz, kocku supe, origano i bosiljak.
2. Kada provri ubacite ćuftice i izmrvljen feta sir pa ubacite u rernu i pecite oko 30 minuta na 180°C.
3. Služite sa maslinama, veknom svežeg hleba i puno maslinovog ulja.