Kapkejks su mi oduvek delovali naprosto kao kolač koji biste jeli da se nalazite u crtaću dok u drugoj ruci držite onu džinovsku lizalicu okruglu kao glava. Onda sam zamišljala svoju pekaru u kojoj bi obavezno u prvom redu bilo mnoštvo najrazličitijih kapkejka koje bih jela kad god mi se ćefne. Da biste uzeli zalogaj ovog kolača morate prvo da razgrnete karnerić od korpice u kojoj su pečeni, a onda zatim jako da zinete kako biste obuhvatili kremasti fil i sočan biskvit u jednom cugu. Nakon toga vas čekaju puna usta čistog užitka zbog kojeg ćete verovatno morati da zažmurite jer će u tom trenutku postojati samo taj zalogaj.
Uskrs me uvek inspiriše da napravim turu kapkejka. Ove godine na stolu će biti ovi sa biskvitom od šargarepe i oraha, punjeni čokoladnom pralinom u obliku jajeta koja će biti toliko ljubazna da se istopi tokom pečenja i ceo zalogaj da učini još posebnijim. Na vrhu je veoma jednostavan krem, savršene teksture za nanošenje koji uvek pravim po receptu @anasbakingchronicals , ovaj put aromatizovan korom limuna ali sa njim možete stvarati razne druge ukuse. Na kraju sam ih ukrasila čokoladicama koje u Lidlu možete pronaći u raznim motivima Uskrsa. Ako napravite ovaj kolač imaćete ujedno i dekoraciju na stolu, a znate dobro da će ih deca obožavati. Možda jedino da šargarepa ostane naša mala tajna.