Smotuljci poznatiji kao wraps, su mi najdraži oblik brze hrane naročito sad kada mi je najčešće jedna ruka držač za bebu pa tako imam samo jednu na raspolaganju da sa njom sebe nahranim. Sadržaj smotuljka nije uvek isti ali nekako se sve vrti oko kombinacije piletine, humusa i svežeg povrća. Današnja kombinacija posvećena je obrocima koji moraju da budu spremni ranije pa je tako ova salata od pasulja i leblebija u marinadi od limuna još ukusnija ako odstoji preko noći i upije sve predivne ukuse iz preliva. Gril pileća minut šnicla iz Lidla je već u marinadi pa će zaista biti spremna za minut tako da vam ujutru ostaje samo da sve zamotate i smestite u koferče za užinu. A onda kada zagrizete videćete da kremasti humus, meka i sočna piletina i fešta vedrine koju donosi salata od pasulja bivaju najdivnija kombinacija za prolećni obrok. 

salata od pasulja i leblebija

  • 400g skuvanog crvenog pasulja Freshona
  • 400g skuvanih leblebija Freshona
  • 1/2 glavice ljubičastog luka
  • 2 kašike svežeg peršuna
  • 2 limuna, sok i kora
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 kašičice bibera
  • 4 kašike maslinovog ulja
  1. Pasulj i leblebije izvadite iz konzerve pa ih properite ispod česme, a onda ih dobro ocedite i sjedinite u činiji.
  2. Dodajte sitno seckan luk i peršun. Zasebno pomešajte ulje, limun, so, biber i koricu limuna pa prelijte preko pasulja i leblebija. Dobro promešajte i ostavite pokriveno i frižideru minimum 1h, a najbolje preko noći.
  • 500g pileće minut šnicle  u kari marinadi Gril master
  • humus
  • tortilje
  • sveža salata po izboru ( moj izbor je paradajz, rukola ili iceberg)
  • grčki jogurt
  1. U dobro zagrejanom tiganju ispecite piletinu, 1 minut sa svake strane. Prebacite u tanjir i pokrijte. 
  2. Prepecite tortilje pa svaku premažite sa humusom, poređajte piletinu, nekoliko kašika salate od pasulja i leblebija i dodatno svežu salatu po izboru. Zamotajte i uživajte.
(Visited 108 times, 1 visits today)