Pred vama je poslastica koja objedinjuje svežinu voća, prhkost kora od lisnatog testa i bogati krem od sira začinjen sa malo limunovog soka. Sastojci su jednostavni ali važno je izabrati one najbolje. Na mene uvek možete računati da iako ne radim u Lidlu mogu da pomognem kada je u pitanju izbor prozvoda koji su nezamenjivi. Tako za ovaj kolač birajte mileram od 30%m.m. koji je nešto najkremastije što poznajem, a od njega će svaki krem na bazi sira biti savršen. Sirni namaz #milbona je takođe uvek moj prvi izbor kod pravljenja čizkejka. Slatka pavlaka #biancalieve se fantastično brzo umuti, a i cena joj je odlična. Kolač smo zasladili šećerom u prahu #belbake koji će se lagano stopiti sa pavlakom i mileramom, a sveže lisnato testo #chefselect ukoliko niste do sad upoznali ne mogu dovoljno da preporučim. Osim što je već istanjeno i spremno za pečenje, takođe će ostati hrskavo čak i ako provede noć u frižideru. Sve sastojke možete dugo čuvati u svojoj ostavi što znači da ćete čas posla moći da napravite nešto ovako fino. Jagode možete zameniti bananama i istopljenom čokoladom, a kada nemate voće kod kuće uvek možete upotrebiti omiljeni džem. Budite kreativni, a za moju najdražu prolećnu verziju čeka vas recept u nastavku.. 

  • 2 pakovanja svežeg lisnatog testa Chefs select
  • 500ml slatke pavlake Bianca Lieve
  • 200g krem sira Milbona
  • 200g milerama sa 30%m.m. S ljubavlju domaće
  • 250g šećera u prahu
  • kora jednog limuna
  • 2 kašike limunovog soka
  • 500g svežih jagoda
  • 200g borovnica
  1. Lisnato testo odmotajte pa ga prebacite na zadnju stranu tepsije i zasecite na 8 jednakih delova. Prekrijte papirom za pečenje i stavite još jednu tepsiju preko da bi ostalo tako fino tanko. Pecite na 200°C dok testo ne postane svetlo žuto. Uklonite tepsiju i papir za pečenje pa pecite  još nekoliko minuta da pecivo porumeni. Ostavite da se ohladi.
  2. U činiji umutite ohlađenu slatku pavlaku. Dodajte zatim krem sir, mileram i šećer pa sjedinite mikserom. Na kraju sipajte sok i koru od limuna i dobro promešajte. 
  3. Uz pomoć šprica za šlag nanesite krem na jedan šnit lisnatog testa. Poređajte naseckane jagode i borovnice pa preklopite još jednim šnitom i ukraste kremom i voćem. Kolač je najlepši istog dana jer jagode sutra previše odmeknu.
(Visited 64 times, 1 visits today)