spisak namirnica:
- ražani hleb Tastino
- sirni namaz Pilos
- panona kobasica Pikok pure
- stišnjena šunka Pikok pure
- pileća prsa Pikok pure
- delicioza kobasica Pikok pure
- pršut Pikok pure
- pašteta Pikok pure
- baren ajaj
- svež krastavac
- kiseli krastavac
- cvekla
- rotkvica
- matovilac
- paradajz
- ljubičasti luk
- peršun
- francuski peršun
Prvi sloj-hleb
Izbor hleba je važan jer drastično doprinosi ukusu sendviča. Ukoliko izaberete ražani hleb kao ja dobijate tanku bazu za sve nadeve koje smislite i kombinaciju orašaste, slatkaste i kiselkaste arome fermentisanog hleba koja će se lepo nadovezati na ostale ukuse. Hleb obavezno prepecite u tosteru jer će tako biti daleko ukusniji.
Drugi sloj-masnoća
Pre dodavanja sastojaka, hleb obavezno premazati nekom vrstom namaza. To može biti samo maslinovo ulje ili Pilos puter koji ste ostavili da malo odmekne, ali isto tako možete koristiti kiselu pavlaku ili krem sir koji sam ja ovaj put odabrala.
Treći sloj -protein i svežina
Izbor suhomesnatih proizvoda zavisi od vašeg ukusa. Stišnjena šunka i pileća prsa su blagog ukusa što omogućava da dodajete druge sastojke sličnog intenziteta ukusa poput barenih jaja, zelene salate, rotkvica, krastavaca i slično. Pršuta gotovo da može da stoji sama pa je nekoliko kolutova kiselog krastavca ili čak nekog voća sasvim dovoljan dodatak. Sušene kobasice svojim nadimljenim šmekom prizivaju odvažnije ukuse pa se ne plašite da ubacite nešto pikantno od sastojaka, ali paradajz je uvek dobra ideja. Pašteta je meni omiljen namaz, a sa njom možete birati salate iz turšije za zimske obroke ili neprikosnovenu kombinaciju sa svežim paradajzom u toplijim mesecima, na vama je da odlučite.
četvrti sloj – začinsko bilje
Na začinsko bilje čini mi se da u ovim krajevima često zaboravljamo. Koristimo ga kao dekoraciju i odbacujemo pre prvog zalogaja. Međutim, začinsko bilje u sebi nosi ceo svet ukusa i svežine koji je baš bitan da bi svaki zalogaj bio zaokružen i prijatan. Zato kada budete pravili ove sendviče birajte začinsko bilje koje volite da jedete jer ćete tako dodati novu dimenziju i ukusu i izgledu ovih sendviča.