Kuhinju vikendom  preuzima Andrej. To se sasvim spontano dogodilo na obostrano zadovoljstvo. Na meniju je obavezna pileća supa i doručak koji Andrejka spremi dok se Nara i ja još uvek budimo. Ova zimska jutra obeležili su sendviči koji su naprosto neopisivi. Moja teorija je da su sendviči uvek slađi kada vam ih neko drugi napravi tako da prosledite recept ukućanima i spremite se na uživanje. Hrskavi, slani, sa mirisom putera i topljenog sira. Nikako ne mogu da odlučim koji mi je draži jer jedan ima žumance koje se razliva po svemu, a drugi ima mortadelu sa maslinama i mekane somunčiće. Za ovu specijalnu priliku pecivo smo uzeli u Lidlu zajendo sa ostalim delikatesima koje vidite na stolu. Želimo vam lep početak godine.

Topli sendviči sa mortadelom
 
4 mala somuna
1 puter sobne temperature
150g gaude u listićima
200g mortadele
zeleniš po izboru
 
 
1. Somunčić presecite na pola pa ga premažite puterom sa svih strana. 
2. Unutra poređajte režanj sira i 4 režnja mortadele pa posolite somun odozgo i zapecite u rerni na 150°C dok se sir ne otopi, a somun postane hrskav. 
3. Nakon vađenja iz rerna ubacite zeleniš po izboru i malo majoneza ili ajolija i služite sendviče dok su topli.
 
Pletenice sa jajima i mladim sirom
 
4 pletenice
puter sobne temperature
4  jajeta na oko
250g mladog sira
200g svinjske pršute
1 paradajz, isečena na kolutove
zeleniš po izboru
 
1. Namažite pletenice paprikom u pavlaci, poređajte zeleniš, paradajz, sir i pršutu tim redosledom i na kraju stavite pečeno jaje odozgo. Posolite i uživajte.
(Visited 159 times, 1 visits today)