Topli sendviči sa mortadelom
4 mala somuna
1 puter sobne temperature
150g gaude u listićima
200g mortadele
zeleniš po izboru
1. Somunčić presecite na pola pa ga premažite puterom sa svih strana.
2. Unutra poređajte režanj sira i 4 režnja mortadele pa posolite somun odozgo i zapecite u rerni na 150°C dok se sir ne otopi, a somun postane hrskav.
3. Nakon vađenja iz rerna ubacite zeleniš po izboru i malo majoneza ili ajolija i služite sendviče dok su topli.
Pletenice sa jajima i mladim sirom
4 pletenice
puter sobne temperature
4 jajeta na oko
250g mladog sira
200g svinjske pršute
1 paradajz, isečena na kolutove
zeleniš po izboru
1. Namažite pletenice paprikom u pavlaci, poređajte zeleniš, paradajz, sir i pršutu tim redosledom i na kraju stavite pečeno jaje odozgo. Posolite i uživajte.