Uživanje u ovom laganom desertu započinje rendanjem kore limuna čiji miris će ispuniti kuću na najnežniji način. Kolač se sastoji iz dva jednostavna sloja. Prvi sloj čine keks i veličanstveni puter od čega nastaje prhka korica. Preko toga prelivamo spoj krem sira, bogatog grčkog jogurta i ne male količine jaja, razlog zbog kog je ovaj krem čisto savršenstvo. Njegov tajni sastojak su naravno sok i kora dva limuna koji su esencija svežine ovog deserta. Birajte gust jogurt kao što je #eridanous grčki jogurt iz Lidlove ponude kako biste bili sigurni da će vam kolač uspeti svaki put. Dobro ga ohladite i služite uz sveže voće posut snegom od šećera.
sloj od keksa
200g mlevenog keksa
60g istopljenog putera
limun krem
350g krem sira Milbona
360ml grčkog jogurta Eridaneous
4 jaja
2 žumanceta
140g kristal šećera
sok i kora 2 limuna
Rernu zagrejte na 150°C. U činiji pomešajte keks i istopljen puter pa prebacite u tepsiju dimenzija i poravnajte keks. Pecite 10 minuta pa izvadite na radni deo.
U drugoj činiji mutite krem sir i grčki jogurt sa šećerom. Zatim postepeno dodajte jaja,a nakon toga i sok i koru limuna. Sjedinite sve u glatku, žitku smesu i sipajte preko sloja od keksa.
Pecite u rerni zagrejanoj na 150°C narednih 35 minuta. Smesa može da bude blago živkasta u sredini.
Ostavite kolač da se sasvim ohladi na sobnoj temepraturi pre nego što ga prebacite u frižider na hlađenje naredna 3 sata.
Ohlađen kolač secite oštrim nožem i služite posut šećerom u prahu.