Danas vam donosim dva recepta u kojima koristimo sve trikove da bi za malo vremena na stolu imali veoma impresivnu hranu. Arancini su italijanske loptice napravljene od rižota. Punjene su sirom, a zatim prekrivene klasičnim pohom i pržene u dubokom ulju zbog čega rižoto unutar te hrskave korice postaje topao i nežan sa tegljivim sirom koji kao najlepše iznenađenje čeka u sredini. Da biste napravili ovaj recept morate prvo napraviti rižoto što ume da potraje pa je moj savet da koristite poluspremnu varijantu iz #deluxe selekcije Lidlovih proizvoda koji je gotov dok kažeš riža. Nakon toga ostavite ga da se dobro ohladi i arancini će se praktično sami otkotrljati do vaših usta. Umačemo ih u pesto sos ili neki ljuti umak što je moja omiljena kombinacija, ali možete biti kreativni u tom pogledu. 

Za desert, jedan od onih recepata koje znam da ćete voleti jer zadovoljava sve kriterijume, kremast je, ukusan, slojevit i gotov za 15 minuta. Tajni sastojak je maskarpone i #deluxe mlečni namaz sa kokosom koji su zaslužni za taj neodoljiv krem. Ja sam ih uparila sa džemom od jagoda i rabarbare i vama savetujem da uradite isto. Recepti vas čekaju ispod objave pa mi javite ako nešto isprobate. 

Arancini loptice od riže

  • 1 pakovanje Deluxe rižota 
  • 150g gauda sira
  • 2 šolje prezli
  • 4 jajeta
  • Deluxe pesto sos
  • Deluxe ljuti namaz od paprika
  1. Skuvajte rižu prema uputstvu na pakovanju. Ohladite sasvim, nabolje u frižideru preko noći. Za ovaj recept možete takođe upotrebiti ostatke rižota koji ste sami spremili.
  2. Pokvasite dlanove pa uzmite kašiku rižota, napravite lopticu, palcem utisnite sredinu, pa u nju stavite kockicu sira zatim opet zamotajte u lopticu.
  3. U jednom tanjiru umutite jaja, a u drugi stavite prezle. Ubacite loptice rižota prvo u jaja, pa u prezle zatim ponovite još jednom kako biste dobili deblju koricu. Nakon toga možete dlanovima popraviti loptice ukoliko su izgubile lep oblik.
  4. U tiganju zagrejte 1L ulja do 180°C. Ulje je spremno kad prezle počnu istog momenta da se prže. Pržite loptice dok ne porumene sa svih strana pa ih odložite na ubrus. 
  5. Služite ih dok su tople sa pestom sosom ili ljutim sosom od paprika i uživajte u hrskavoj korici i tegljivom sirom koji vas čeka u sredini.

Kokos parfe sa džemom od jagoda i rabarbare

  • 250g maskarpone sira
  • 200ml slatke pavlake
  • 200g mlečnog namaza sa kokosom Deluxe
  • 300g džema od rabarbare i jagoda Deluxe
  • 150g piškota Sondey
  • oko 2dl melka
  1. Umutite maskarpone kremasto pa dodajte postepeno slatku pavlaku i sjedinite sa mikserom. Dodajte krem od kokosa i kratko mutite samo da se povežu u fin krem.
  2. Piškote umočite kratko u mleko pa ih isecite na pola i ređajte na dno čaše za posluživanje. 
  3. Preko sipajte kokos krem, a preko njega punu kašiku džema. Zatim ponovite još jednom taj redosled. Od ove količine sastojaka dobićete 4 porcije u čaši od 2dl. 
(Visited 175 times, 1 visits today)