Kišu Nara posebno voli. Ja ako moram da budem na kiši, gledam dole, sakrivam se i pomalo mrštim dok se ne sklonim na bezbedno. Trudim se ipak da ne kalemim na nju svoja nevoljenja. Zato kad je kiša uvek pitam hoćemo li napolje. Očas posla eto nas mokre recitujemo sve pesme o kiši koje znamo. Igramo se žmurke i beskrajno mnogo trčimo. Prvo su ramena stisnuta da ne bi neka kapljica upala gde ne treba, ali vremenom ta kiša i Narino cerekanje kao da speru svu napetost koju sam sa zrelošću nasledila pa i kapuljača spadne kako bi glava bolje upila svežinu.
Današnji recept je jedan od onih koji deluju beskrajno komplikovano, a zapravo ostavljaju prostora da trčite i po kiši ako je to nešto u čemu uživate. Sveža pečenica je komad mesa kojem treba malo pomoći da bi postigao svoj potencijal. Zato pripremamo nadev koji je prepun ukusa i koji će ovom jelu dati svečano ruho. Na luku se dinstaju svi aromatici koje možete da nađete i lisičarke koje imaju neopisivu dubinu. Brusnice i suvo grožđe su tu da zasijaju kao lampice na jelci svaki put kada ih zagrizete, a fin hleb će sve sastojke da poveže i da unese toplinu koja je uvek poželjna. Nadev slobodno pripremite nekoliko dana ranije u držite ga u frižideru do upotrebe. Nakon manje od jednog sata imaćete najmirisniju gozbu koju možete poslužiti sa #deluxe proizvodima iz Lidl asortimana za potpuni ugođaj.