Tetka Dušica nije volela prefiks baba. Tvrdila je da joj ne pristaje jer zapravo baba nikad nije postala. Nas, unuke od svoje rođene sestre je prilično volela. Meni je uvek dala da se šminkam njenim francuskim karminima i da se pršćem minijaturnim francuskim parfemima koje je čuvala u finom neseseru koji je za mene bio ravan kovčegu sa blagom. Najlepši poklon bio je onaj koji je ostavila generacijama žena koje su došle posle nje. Tetka Dušica je sa svojom mladalačkom energijom stigla od Melenaca čak do Pariza gde je dugo radila kao vrsni retušer fotografija. Kada se vratila preuzela je malu fotografsku radnju u centru Zrenjanina i prenela svoj preduzetnički duh mojoj mami koji je eto tako ispada ostao i u meni. Tetka je imala dve kere, Beticu i Vidru koje su bile prilično lajave ali je ljubav između njih bila nepokolebljiva. U torbi pored šminke uvek je nosila zgužvano izdanje masnih viceva koje je čitala mušterijama i nama ostalima obično kroz gorhotan smeh od kojeg je bilo teško razaznati reči. Zimi je uvek nosila bundu, šubaru i prafeme i baš tako doterana je napustila ovaj svet.
Današnji recept je u čast svim ženama koje su kao tetka Dušica izašle iz okvira poznatog i započele tradiciju preduzetništva, kreativnosti i inspiracije u svojim porodicama. Te žene ostavile su veliki dar svim generacijama koje ostaju posle njih. Ovi čokoladni keksići sadrže u sebi @bioheljda vrhunsko heljdino brašno koje im daje orašastu notu i dodatno naglašava ukus čokolade. Tu je ©bliss krem med sa dodatkom lešnika zbog kojeg nam šećer u ovom receptu ni malo ne fali. Ulje oraha @linum ovde doprinosi na veoma inetresantan način, naročito ako sa njim istopite čokoladu za preliv, a @ivadex alva je slatko i hrskavo iznenađenje posuto po toplim kolačićima koje će vam se sigurno dopasti.