Prva svadba na kojoj sam bila je svadba moje tetke Pake. Nas dve smo u to vreme provodile dosta vremena zajedno, gledale crtaće, dremale u podne, pešačile na drugi kraj grada i iako sam ja kukala da me zbog toga bole pete ipak sam rado išla. Tog perioda se sećam samo sa slika i iz priča koje su mi pričali. Meni je tada bilo tek tri godine, a njoj svega dvadesetak. Nakon svadbe Paka se odselila, a ja sam naredinh godinu dana, svakodnevno gledala kasetu na kojoj je bila Paka mlada.
Za par nedelja proslavićemo venčanje mog brata i njegove slatkice. Takvi događaji uvek unesu neku svežu energiju u porodicu. Svi su uzbuđeni, puni ideja i želje da proslava protekne najbolje moguće. Kako nemamo vremena da kuvamo a i želimo da uđemo u haljine koje već veselo vise u ormanim, ovih dana najviše jedemo obrok salate. Danas vam pišem recept za salatu sa jabukama, piletinom i kikirikijem, kombinacija koju samo Lidlova pijaca može da inspiriše. Hrskava je, brzo se sprema i odlična je ideja ako imate ostatke piletine sa kojima ne znate šta ćete.
- 320g salate sinfonia (matovilac, endivija, radič)
- 2 srednje zelene jabuke
- 400g gotovog belog mesa (kuvano, dinstano, grilovano sve dolazi u obzir)
- 1/2 glavice ljubičastog luka
kikiriki dresing
- 100g kikiriki putera
- 2 kašike vinskog sirćeta
- 1 kašika meda
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 glavica belog luka
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- sok 1/2 limuna
- U blender stavite sve sastojke za kikiriki dresing. Pulsirajte ih dok se ne sjedine, zatim dodajte malo po malo hladne vode dok ne dobijete teksturu koja je adekvatna za preliv.
- Jabuke isecite na kriške ili još bolje na kockice. Ljubičasti luk isecite na trakice. Na tanjire za posluživanje poređajte mix salata, preko toga pobacajte jabuke, luk i iscepkanu piletinu.
- Dresing prelijte preko salate tik pred služenje. Salatu možete upariti sa prepečenim hlebom.