Prva svadba na kojoj sam bila je svadba moje tetke Pake. Nas dve smo u to vreme provodile dosta vremena zajedno, gledale crtaće, dremale u podne, pešačile na drugi kraj grada i iako sam ja kukala da me zbog toga bole pete ipak sam rado išla. Tog perioda se sećam samo sa slika i iz priča koje su mi pričali. Meni je tada bilo tek tri godine, a njoj svega dvadesetak. Nakon svadbe Paka se odselila, a ja sam naredinh godinu dana, svakodnevno gledala kasetu na kojoj je bila Paka mlada. 

Za par nedelja proslavićemo venčanje mog brata i njegove slatkice. Takvi događaji uvek unesu neku svežu energiju u porodicu. Svi su uzbuđeni, puni ideja i želje da proslava protekne najbolje moguće. Kako nemamo vremena da kuvamo  a i želimo da uđemo u haljine koje već veselo vise u ormanim, ovih dana najviše jedemo obrok salate. Danas vam pišem recept za salatu sa jabukama, piletinom i kikirikijem, kombinacija koju samo  Lidlova pijaca može da inspiriše. Hrskava je, brzo se  sprema i odlična je ideja ako imate ostatke piletine sa kojima ne znate šta ćete. 

  •  320g salate sinfonia (matovilac, endivija, radič)
  • 2 srednje zelene jabuke
  • 400g  gotovog belog mesa (kuvano, dinstano, grilovano sve dolazi u obzir)
  • 1/2 glavice ljubičastog luka

kikiriki dresing

  • 100g kikiriki putera
  • 2 kašike vinskog sirćeta
  • 1 kašika meda
  • 1/2 glavice crnog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašičica ljute mlevene paprike
  • sok 1/2 limuna
  1. U blender stavite sve sastojke za kikiriki dresing. Pulsirajte ih dok se ne sjedine, zatim dodajte malo po malo hladne vode dok ne dobijete teksturu koja je adekvatna za preliv.
  2. Jabuke isecite na kriške ili još bolje na kockice. Ljubičasti luk isecite na trakice. Na tanjire za posluživanje poređajte mix salata, preko toga pobacajte jabuke, luk i iscepkanu piletinu. 
  3. Dresing prelijte preko salate tik pred služenje. Salatu možete upariti sa prepečenim hlebom.
(Visited 1.069 times, 3 visits today)