Andrej i ja smo se ovog meseca spremili da slavimo pet godina ljubavi, a onda nas je internet podsetio da smo u ljubavi godinu dana duže. Odlučili smo tu zabunu da pripišemo činjenici da vreme leti kad se sjajno zabavljaš. Dok sam još bila trudna, prijateljica koja je tada već dobila ćerku, mi je rekla da će se ljubav koju osećam prema Andrejki umnožiti onog trenutka kada postanemo roditelji. Znala sam da će tako i biti, ali nisam mogla ni da zamislim koliko. Beskrajno uživam da posmatram njega i Naru u njhovim malim ritualima kuvanja kafe, hranjenja uz slikovnice sa životinjama čije glasove zajedno imitiraju, brijanje jednom rukom dok u drugoj čvrsto drži ćerkicu i sva ona sitna golicanja i kikotanja između.
Nisam sigurna hoćemo li Dan zaljubljenih obeležiti ove godine, jer od kad smo zajedno to nam još nije pošlo za rukom, ali znamo sigurno da ćemo tog dana deliti obrok sa Narom u koju smo oboje beskrajno zaljubljeni. Moj predlog ukoliko želite da pripremite nešto ovim povodom je kolač od sira sa kokosom i narom. Lagan, nežan, ukrašen draguljima nara idealan zalogaj da se podeli udvoje. Uz to odlično ide i kutija prepuna kvalitetne čokolade poput ove iz Lidla, možda čak i čaša lepog vina, ako je takvo raspoloženje. Recept vas čeka ovde, a vi uživajte u ljubavi šta god da odlučite.
puding od nara
- 600ml soka od nara Solevita i sveže ceđenog
- 55g skroba Belbake
- 3-4 kašike šećera Castello
1.U šerpicu sipajte sok od nara i šećer pa ih kuvajte na tihoj vatri dok sok ne proključa. Dodajte razmućen skrob i mešajte žicom još 3 minuta. Otavite puding da se sasvim ohladi na sobnoj temperaturi pokriven folijom.
podloga od keksa
- 300g mlevenog keksa Belbake
- 50g tostiranog kokosa Belbake
- 250g istopljenog putera Pilos
- 4 kašike šećera Castello
- kora jedne narandže
- 4-5 kašika soka od narandže
1. U činiji pomešajte sve sastojke i utisnite ih u dobro podmazan kalup 25-30 cm u prečniku.
krem od sira
- 400g sirnog namaza Goldessa classic Milbona
- 30g tostiranog kokosa Belbake
- 500ml slatke pavlake Pilos
- 220g šećera u prahu Belbake
1. Ulupajte slatku pavlaku pa joj dodajte sirni namaz i šećer i mutite dok ne dobijete fin krem.
2.. Na sloj od keksa rasporedite puding od nara, a preko toga rasporedite krem od sira. Dobro ohladite, najbolje preko noći.
3. Pre služenja pospite kolač bobicama nara.