podloga
- 600g mlevenog keksa
- 240g istopljenog putera
- 4 kašike šećera
- sok 2 narandže
krem od sira
- 400g sirnog namaza Goldessa classic
- 500ml slatke pavlake
- 220g šećera u prahu
kuli od jagoda
- 400g smrznutih jagoda
- 4 kašike šećera
500g svežih jagoda
1.U šerpicu sipajte jagode i šećer pa ih kuvajte dok se jagode ne raspadnu i postanu pekmezaste. Sameljite ih štapnim mikserom i ohladite. Ako nemate štapni mikeser možete koristiti i blender ili ih propasirati kroz cediljku.
2. U činiji pomešajte keks, istopljen puter, šećer, koru i sok od narandže pa ga ostavite sa strane.
3. U drugoj činiji ulupajte slatku pavlaku pa joj dodajte sirni namaz i šećer i mutite dok ne dobijete fin krem.
4. Kalup prečnika 30cm obložite papirom za pečenje, a najbolje acetatnom folijom. Sipajte u to smesu od keksa i rasporedite ga uz pomoć čaše sa ravnim dnom. Utisnite keks uz dno i stranice kalupa. U to zatim rasporedite krem od sira. Dobro ohladite, najbolje preko noći.
5. Pre služenja na vrh torte poređajte naseckane jagode i prelijte sve kulijem od jagoda.