Ovo su krem rolne. Dok sam ih filovala pojela sam tri, a onda još tri tokom slikanja. Zaista nije svejedno kad hrana koju treba da slikate nestaje sa tanjira, ali to je uticaj koji ove slatke rolnice imaju na mene. Mama je vrlo slične donosila kada smo bili mlađi, upakovane u plasičnu kutiju i tako neodoljive. Za razliku od šam orlni, ove imaju onaj bogat krem od celih jaja koji ih oplemenjuje i skreće pažnju sa prilične količine šećera. Da bi bile još ukusnije, a i zato što sam majkino dete, u mleku sam kuvala koru limuna, cimet i rum, jedan omaž španskim i portugalskim poslasticama. Naizgled ne toliko prolećne arome, ali sa sezonskim voćem transofrmišu se u sve što je potrebno u ovim kišnim danima.
Ovo je desert koji se jede stojeći, u hodu, u krevetu, na balkonu, prstima i sa puno uzdisanja od čiste uživancije. Kontrast prhkog lisnatog testa, koje neće smekšati čak ni posle cele noći u frižideru i najkremastijeg fila čini jedan sklad za koji se valja potruditi. Ja sam dabome napravila duplu meru, ali vama dole pišem recept za polovinu od toga. Fino mleko je veoma bitno. Želite da bude punomasno kako bi fil ispunio svoj kremasti potencijal. U Lidlu sam pazarila ceo karton mleka da se nađe jer imam utisak da će se ove rolnice mesiti češće nego što sama se nadala.
Uživajte u slikama i ne oklevajte da isprobate recept. Lep vikend želim svima 🙂