Kroz prozor gledam kako komšinica sa druge strane druma juri svog psa po kiši. Ide za njim smirenim hodom i ceri se od uva do uva, levo desno pa na momente stane da pljesne rukama od ljubavi. Pokraj otvorenog prozora stoji Arsen i i upire prstom u kola koja prolaze i stvaraju onu pljuskavu buku kada pređu preko bare. U rerni mirišu keksići napunjeni kremom od lešnika i ukrašeni zabavnim Favorina čokoladicama koje će obradovati decu. Petkom uvek nešto pečemo za slučaj da nam dođu gosti jer petkom obavezno proslavljamo kraj radne radne nedelje. Dečija soba postaje podijum za ples, igraonica sa svim igračkama rasutim po podu i mesto gde klinci vrište i raduju se toliko da se do kraja vikenda ta radost oseti u kući. Keksiće stavljamo na trpezarijski sto, a male ručice ih grabe u pauzi između cikanja i igranja. Sa ovim #deluxe kremom od lešnika iz Lidla ne možete pogrešiti ali imate i namaz od badema pa možete kombinovati. Keksići su meki i raspadaju se pod jezikom, a ovaj nepogrešivi recept ostavljam vam na blogu.







- 170g omekšalog putera
- 200g šećera Castello
- 1 jaje
- 1 žumance
- 280g brašna Castello
- 1 prašak za pecivo Belbake
- prstohvat soli
- 1 teglica Deluxe krema od lešnika ili badema
- Favorina čokoladice za dekoraciju
- Krem od lešnika uz pomoć kafene kašičice spuštajte na papir za pečenje. Trebaće vam oko 20 kašičica. Držite u zamrzivaču 1-2h.
- Puter i šećer mutite žicom ili mikserom dok se ne povežu. Dodajte jaje, umešajte, pa dodajte žumance i ponovo sjedinite.
- Ubacite brašno pomešano sa solju i praškom za pecivo i sve sjedinite spatulom.
- Ohladite smesu 30 minuta u frižideru. Onda formirajte kuglice, istanjite ih pa u sredinu stavite krem od lešnika i ponovo formirajte kuglicu. Poređajte ih na pleh za pečenje obložen papirom. Meni je na veliki pleh od rerne stalo 6 velikih keksa.
- Pecite u rerni na 180°C oko 8-9 minuta dok rubovi ne postanu tek tek rumeni. Keks će na površini biti bled i delovaće nedopečeno ali to je ključ da kada se ohladi ostane mek i sočan. Po vađenju iz rerne na sredinu svakog keksa smestite po jednu Favorina čokoladicu i ostavite ih 15 minuta da se ohlade pre nego što ih prenesete na tanjir za posluživanje.
- Najlepši su dok su još mlaki, ali biće sočni do kraja dana ili duže ako ih budete čuvali kutiji. Dodatni savet, keks od juče stavite u mikrotalasnu na nekoliko sekundi da ponovo otopite čokoladu i krem i biće kao tek pečen.
