Možda nemam vremena za druženja sa odraslima ali zato imam vremena da maštam kako bi to bilo. Da zamišljam šta bismo pili, za kakvim stolom bismo sedeli, kakvo cveće u vazi bismo gledali i naravno šta bismo jeli. Ovaj venac od lisnatog testa, krem sira i mekog ružičastog dimljenog lososa je toliko dražestan da dok je oživljavao morala sam da obiđem krug oko stola kako bih mu se divila sa svih strana. A kada zagrizete to parče spoj pahuljaste korice, kremastog sira začinjenog sa dosta limuna i mekoća lososa biće sve što ste očekivali od ukusa i više od toga. Zabavite se dekoracijom, igrajte se teksturama, bojama i oblicima i koristite sezonsko povrće i bilje jer to je uvek najukusnije, a za zvezdu ovog jela birajte kao ja #deluxe dimljeni losos iz Lidla. Kao slatki deo posluženja zamislila sam takođe sočne rum kuglice koje nastaju od dosta oraha i spekulas keksa koji u sebi već sadrži sve začine koji su potrebni da zažmurite od miline kada uzmete prvi zalogaj, a unutra krije se badem preliven čokoladom iz #favorina asortimana koji će biti divno orašasto iznenađenje. Nadam se da sam nekoga od vas inspirisala da kada sledeći put u goste pozovete najdraže drugarice za njih priredite ovu veselu prolećnu gozbicu. Recepti vas čekaju u nastavku.







venac sa lisnatim testom, krem sirom i dimljenim lososom
- 2x 125g svežeg lisnatog testa
- 400g sirnog namaza Pilos
- 3 kašike milerama Pilos
- 1/2 limuna
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 3 čena belog luka
- 100g dimljenog lososa Deluxe
- 1 salatni krastavac
- 2-3 rotkvice
- 1 mladi luk
- začinsko bilje po izboru
- 300g spekulas keksa
- 150g tostiranih oraha
- 90g šećera u prahu
- 2 kašike kakaa
- 60ml tamnog ruma
- 30ml meda
- 60-90ml mleka
- Favorina bademi u čokoladi( bela čokolada, tiramisu, kokos)
