Crni pasulj mi je nova omiljena namirnica. Pravim ga svake nedelje makar jednom i svi u njemu uživamo. Sladak je, mekan i ima sposbnost da se uhrskavi ukoliko se na primer peče sam u reni sa svega malo soli i maslinovog ulja. Danas sa vama delim recept za konfi od paradajza i crnog pasulja uz dodatak paprike i leblebija koji smo poslužili na humusu, a onda jeli sa prepečenim tortiljama. Ovo može biti ručak ili večera za koju vam treba jedna tepsija, malo seckanja i umereno topla rerna u kojoj će sva ostala magija da se desi. Svi sastojci se polako tope dok veliki deo sokova ne ispari, a ostatak prirodnih šećera iz povrća se karamelizuje. Razmažite fin humus preko dubokog tanjira i prekrijte ga pasuljem i povrćem pa prepecite tortilje i onda ih možete iseći na trougliće ili ih napuniti nadevom pa ih umotati ukoliko vam treba ručak za poneti. Pre služenja prelijte sve sa malo soka limuna i uživajte u ovom zdravom i ukusnom obroku.  Konzerve crnog pasulja, najukusniji humus kao i ovo sočno povrće možete pronaći u Lildu, a ja vam ovde ostavljam recept za lep i zdrav početak godine.

  • 2 paprike babure
  • 250g čeri paradajza
  • 1 konzerva crnog pasulja Freshona
  • 1 konzerva leblebija Freshona
  • 1 glavica crnog ili ljubičastog luka
  • 1 glavica belog luka
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica himalajske soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica timijana Kania
  • maslinovo ulje Primadonna
  • limun
  • humus klasik Chefs select
  • tortilja wraps Snack day 
  1. Papriku i luk nasecite na srednje komade. U tepsiju stavite bobice čerija, papriku, luk, čenove belog luka u ljusci i proceđen pasulj i leblebije.
  2. Dodajte začine i nekoliko kašika maslinovog ulja pa sve dobro promešajte.
  3. Stavite u rernu na 150°C i pecite tako dok svo povrće ne odmekne dobro i pusti svoje sokove, minimum 40 minuta. Nakon toga pojačajte temperaturu rerne na 180°C i nastavite da pečete sve dok se povrće ne karamelizuje, što bi trebalo da bude u narednih 10 minuta. Tokom pečenja povremeno promešajte kako bi svi sastojci uvek bili pokriveni uljem. 
  4. Ovako pripremljeno povrće sipajte preko humusa, začinite dodatno sa malo soka limuna i listićima svežeg peršuna. Onda prepecite tortilje i uživajte u ukusnom i zdravom obroku.
(Visited 111 times, 1 visits today)