Kod nas se često govori o hrani, šta se jelo, kad se jelo, koliko je bilo ukusno i koliko nam je teško što toga više nema. Tako smo u nekoliko navrata konstatovali da je dobru krempitu u poslastičarnicama teško pronaći i da nema bolje od one koju majka napravi. E sad svi smo navikli na onu u kojoj je krem od žumanaca stisnut između nekoliko slojeva lisnatog testa i znamo, poštujemo i volimo krempitu sa šuškavim lisnatim testom koju moraš da jedeš pstima jer nema te viljuške, a kamoli kašike koja može da je savlada. Međutim, jeste li probali nekad lisnato testo da zamenite korama za pitu? Ako niste, probajte. Premažite koru sa istopljenim puterom u kom se kupa kora narandže, preklopite drugom korom i pecite svega nekoliko minuta dok ne postane zlatna, hrskava,a kuća vam zamiriše kao francuska pekara. Preostali puter umutite zajedno sa pudingom od žumanaca koji ste prethodno skuvali i premažite kore. Kada provedu noć u frižideru postaće toliko tanane da će i kašičica biti dovoljna da savlada to parče. Zbog silnog putera čiji ukus će dominirati birajte onaj koji je baš ukusan kao što je Lidlov, zasluženi br. 1 po prodaji, najfiniji nemački puter. Detaljan recept za ovaj šuškavi kolač potražite na blogu.
kore