Bila nam je Biba u poseti, meni i Nari. Ona živi u stanu u kom je uvek mrak. Zato sam predložila da boravimo u bašti dok Nara dremka. Zavalila se u mrežastoj ljuljašci i pokretima nalik na trbušnjake davala mi signale da joj pružim još jednu smokvu. Popile smo čaj, ja svako jutro pijem zeleni, kaže ona daj i meni to je zdravo. Kada ga je sasula u sebe odlučila je da ne voli čajeve. Obe smo se složile da nam oblaci liče na šlag, a ona se prisećala momka koji je pre četrdeset godine svakog leta čekao na moru. Zatim se sažalila nad sobom jer nema  s kim da iskoristi vaučer za letovanje. Biba to često radi. Sažalila se i nada mnom što moram da radim iako sam joj više puta naglasila da me rad usrećuje. Došla je u lakanim cvrenim sandalama koje sam istog dana otkupila od nje i poklonila joj neke bež koje nikada nisam nosila. Kod nje sam celo detinjstvo provela ispred ogledala u satenskim spavaćicama  koje je čuvala za svoju udaju i na štiklama koje je držala kod radijatora skrivene iza zavese . Na kraju dana smo se rastale obe zadovoljne zbog novih cipelica. Ja sam svoje naravno isto veče prošetala.

Za posluženje smo imale pasulj sa kajmakom i svežim paradajzom, a za desert ovaj tart koji pretežno sadrži prirodne šećere u sebi, specijalno osmišljen za Bibu koja ne sme da preteruje sa slatkišima. Korica je od finih ovsenih pahuljica i kikirki putera, na vrhu su krckava čokolada i džem od čia semenki i svežih malina, a između veoma kremast čokoladni mus koji se naslanja na kolutiće banane. Bez pečenja, kuvanja i gotov za čas. Svi sastojci su #bio proizvodi kupljeni u Lidlu zbog čega je nekako ekstra spešl..

baza
200g ovsenih pahuljica Bio
4 kašike kokosovog ulja, istopjenog
4-6 kašika kikiriki putera
2 kašike agava sirupa
2 banane
 
džem od malina
300g smrznutih Bio malina
3 kašike čia semenki
2 kašike agava sirupa
 
čoko lešnik mus
300g Bio čoko lešnik krema
200g Bio kikirki putera
150g grčkog jogurta
 
1. Kada se maline otope izgnječite ih viljuškom i pomešajte sa sirupom.i čija semenkama. Stavite džem u frižider dok pripremate ostale sastojke.
 
2. Ovsene pahuljice sameljite u blenderu pa im dodajte kikirki puter, kokosovo ulje i agava sirup i mešajte dok ne postanu sjedinjeni i.lepljivi. U kalup za tart prečnika oko 20cm utisnite smesu za bazu i stavite u frižider dok pripremate mus. 
 
3. Umutite lešnik krem sa kikirki puterom zatim dodajte kašiku po kašiku jogurta dok ne dobijete fin krem. 
 
4. Preko baze od ovsenih pahuljica poređajte kolutove banane. Preko toga raposredite mus, a preko musa džem od malina. Prekrijte prijanjajućom folijom i stavite u zamrzivač na 1h.
 
5. Istopite 200g tamne čokolade i i prelijte preko površine tarta pa ga vratite u frižider na kratko da se stegne čokolada, zatim ukrasite tart sa svežim malinama i uživajte. 
(Visited 594 times, 1 visits today)