Od detinjstva sakupljam najdraže mirise leta. Oduvek sam volela kako miriše letnje jutro koje iako prohladno već nagoveštava energiju vrelog dana. Zasigurno je i na vašem spisku miris borovine ako ste imali dovoljno sreće da budete u njihovoj blizini. Sa Andrejem sam zavolela miris sveže prekopane i dobro zalivene zemlje, bosiljak u stisnutoj u šaci i miris koji koža poprimi nakon provlačenja između visokih biljki paradajza. I ako mislite da je to nešto specijalno odmah da vam kažem da ne može da se poredi sa parfemom tek probuđenog deteta naročito ako zagnjurite nos na mesto gde se ušike spajaju sa vratom.
Danas sam vam spremila najukusnije čokoladne štanglice koje su isto toliko zdrave. Orašasta korica, najkremastiji čokoladni mus i krckava korica od čokolade sa granulama soli. I verovali ili ne sve je to bez šećera, brašna i bez pečenja. Umesto toga tu su avokado, banane i urme zajedno sa kokosovim uljem, agava sirupom i kvalitetnim kakako prahom. Sve kvalitetne sastojke kupite u Lidlu, stvaite ih u blender i onda neka sav posao odradi zamrzivač, a vi možete da kulirate i uživate u lenjosti koju nam leto nameće.
korica
- 150g urmi bez koštice
- 100g badema
- 25g kakaa
čokoladni fil
- 3 zrela avokada
- 3 zrele banane
- 350g urmi bez koštice
- 100g kakaa
- 1 kašika kokosovog ulja
- 1 kašika agava sirupa
- 1 kašika instant kafe razmućene u malo vrele vode
- 200g crne čokolade
- prstohvat soli
- U blender stavite sastojke za koricu i bledirajte dok se ne povežu. Pleh 25×25 obložite papirom za pečenje pa na dno utisnite izblendiranu smesu.
- Zatim u blender stavite sve sastojke za krem i ponovo pulsirajte dok se postane gladak i svilenkast. Rasporedite krem preko korice, pokrijte ga folijom i stavite u zamrzivač ma 1h ili preko noći.
- Čokoladu istopite i prelijte preko zaleđene površine krema pa vratite u zamrzivač na kratko. Secite štangle ili kockice u željenoj veličini i svaki komad pospite sa malo krupne soli.