Kada sam se udavala mama je okitila njeno bagrenje i dafinu sa crvenim trakicama. Visila je sa tih grana u koje svako jutro gleda iz kreveta kroz prozor svoje sobe i sa svakim čvorom osnaživala želju da Andrej i ja imamo srećan brak. Narednih godinu dana trakice su se vijorile i sa upornim vojvođanskim vetrovima bivale su sve vezanije za svoje drveće.
Danas se dafina i bagrenje ponovo crvene u ime ljubavi između jednog Vanje i njegove Sanje. Moj brat i ja smo se čitavo školovanje mimoilazili usled četiri godine koje nas razdvajaju i baš zbog toga nikada nisam zamišljala da ćemo osnovati sopstvene porodice ovako, pa skoro u duetu. I uvek bih menjala odlaske na nastavu, grickanje užine za vreme odmora i nestašluke na putu do kuće za to što ćemo skupa posmatrati našu decu u njihovom zajedničkom odrastanju.
Pre dva vikenda organizovali smo ispraćaj za mladu i tom prilikom napravila sam ovu salatu sa mariniranom fetom posluženu na somunima zapečenim sa mocarelom i malo kvalitetnog maslinovog ulja. Jako nam se dopao spoj hrskavog hleba, sveže salate i pikantne fete koja je usvojila sve predivne arome iz marinade. Feta u marinadi može da stoji nedeljama zbog čega se ovo jelo sprema veoma brzo, dovoljno je da podgrejte hleb, naseckate salatu i pred služenje sve spojite u savršeno predjelo, lagan ručak ili nedoljive zalogaje uz piće. Za vrhunski rezultat nabavite autentičnu fetu iz Lidla i maslinovo ulje sa Krita koje bi čovek mogao da pije koliko je ukusno i priuštite dragim ljudima čist užitak.