Poslednja dva dočeka provela sam u zemlji snova zajedno sa Narom dok je Andrej usamljeno pravio selfije sa svoje dve uspavane cure. Ove godine sam čvrsto odlučila da ću Novu godinu dočekati budna i vesela sa šljokicama na glavi i mzikom u ušima. Za tu priliku kupili smo svečane pidžame u koje planiramo da se ađustiramo čim padne mrak, a za ostalu zabavu zadužena je Nara koja nas i ovako tera da đuskamo svako veče dok ne popadamo. 

Ukoliko vam je potreban recept sa kojim ćete nahraniti i usrećiti sve goste na žurci onda je to ovaj. Već gotovi ćevapi zamotani su zajedno sa rendanom gaudom i slatko-kiselim džemom od luka unutar lisnatog testa i peku se sve do momenta kada postanu zlatni, masni i slasni. Svako je dobrodošao da otkine komad i umoči ga u ljuti majonez sa belim lukom i strpa u usta zajedno sa pićem po izboru. Što se vas tiče odete u Lidl i kupite moj omiljeni proizvod, odnosno već spremno lisnato testo koje u frižideru čeka na vašu vrelu rernu i dosta finog nadeva. Pola sata kasnije imate ono što vam je potrebno da postanete legenda novogodišnjih žurki. Kakva god proslava da vas čeka želim vam da je provedete veseli i da  baš takvi započnete novi krug oko Sunca. 

  • 1 sveže lisnato testo Chefs select
  • 500g ćevapa 
  • 2 crna luka, tanko isečen
  • 1 kašika šećera
  • 3 kašike balsamiko sirćeta Deluxe
  • 100g gaude 
  • 1.5dl majoneza
  • 2 kašičice čili umaka Deluxe 
  • 1 čen belog luka
  1.   U šerpicu stavite crni luk sa 2 kašike ulja i posolite pa promešajte u pustite da se krčka iznad tihe vatre. Nakon 15 minuta mešanja i krčkanja sipajte šećer i sirće pa nastavite da dinstate iznad srednje vatre mešajući sve vreme dok ne postane fino lepljiv. Ostavite da se sasvim ohladi. 
  2. Testo razmotajte preko radne površine i 1/3 testa koja je najbliža vama premažite sa džemom od luka od jednog do drugog kraja, zatim preko toga pobacajte rendan sir, a preko sira stavljajte po dva ćevapa celom dužinom.
  3. Umotajte u rolnu i zatim je podelite na 16 jednakih delova tako što ćete pronaći sredinu koju ćete da zasečete do pola. Od dobijene dve polovine pronađite opet sredinu i zasecite do pola i nastavite tako dalje.
  4. Prebacite testo na pleh obložen papirom za pečenje i zamotajte ga u obliku venca zatim svaki zasečeni krak uvijte na jednu stranu tako da se vidi punjenje. Premažite umućenim jajetom i pecite na 200°C oko 25 minuta.
  5. U činiji pomešajte majonez i čili sos zajedno sa belim lukom pa servirajte u činijici dovoljno velikoj da stane unutar venčića.
  6. Servirajte na sredini stola kako bi svi mogli da otkinu i umoče parče. 
(Visited 383 times, 1 visits today)