100 g mlevenog keksa
100g mlevenih slanih krekera
125g otopljenog putera
1 konzerva kondenzovanog mleka
sok i narendana kora od 2 limuna
1,5dl slatke pavlake
2dl kisele pavlake
800g svežih jagoda isečenih na pola
šećera po ukusu
Uključite rernu na 175°C. U posudi pomešajte mleveni keks i krekere zajedno sa puterom. Sipajte smesu u pleh koji ste podmazali i obložili papirom za pečenje, dobro utisnite i pecite oko 15minuta. Ostavite sa strane da se sasvim ohladi.
U posebnoj posudi umutite kondenzovano mleko sa sokom od limuna. Posebno umutite slatku pavlaku dok ne postane vazdušasta i polako je umešajte u smesu od kondenzovanog mleka. Sipajte krem u kalup sa keksom, ravnomerno rasporedite i ostavite u frižideru najmanje tri sata. Nakon toga kremasto umutite pavlaku pa je premažite preko površine torte. Na kraju, jagode koje ste isekli na pola pomešajte sa korom limuna i šećerom po ukusu. Poređajte ih po torti i vratite je u frižider još 2 sata. Služite hladno sa listićima sveže mente.