Roštilj je više od ručka spremljenog napolju, roštilj je ritual tokom kog svi učestvuju u pripremi hrane. Neko secka povrće, neko pere salatu, a neko kači balone i šarene trakice iznad stola jer je svima ukusniji obrok sa ukrasima koji viore iznad glave. Ima i onih koji trče za decom i drže ih na okupu kao male jariće, dok neko drugi pažljivo bira muziku da ispuni već veselu i zanesenu atmosferu. I naravno tu je neko ko će da upali vatru i ispeče silno meso koje svi željno iščekuju. Mi smo dovoljno srećni da imamo ljude za sve to pa je prvi roštilj u godini uvek posebno emotivno i radosno doba za nas, jer se posle duge zime okupljamo za velikim stolom na sred bašte da bismo podelili obrok. Od hrane je ovaj put bilo puno sezonskog povrća, zelene salate, rumenih rotkvica i mladog luka serviranog u nekoliko varijanti. Izbor mesa smo pravili prema ukusu svih članova porodice, pa je bilo pljeskavica, ćevapa, gril i pikantnih kobasica, a za sve koji vole malo više egzotike pripremili smo ove pileće ražnjiće sa dosta povrća i ananasa u slatko-slanoj marinadi. Bilo da volite klasiku ili nešto više, u Lidlu je izbor mesa za roštilj odličan, meso je divno začinjeno, sočno i spremno da ga bacite na zagrejan roštilj pa da usreći celo društvo. Recept za ražnjiće čeka vas u nastavku.




marinada
- 60ml soja sosa Kania
- 100ml soka od ananasa iz konzerve
- 60ml kečapa
- 4 kašike maslinovog ulja
- 4 pasirana bela luka
- 1 supena kašika rendanog đumbira
ostalo
- 1kg pilećeg belog mesa
- 2 kašike skroba
- 2 crvene paprike babure ili velike šilje
- 1 veliki ljubičasti luk
- konzerva ananasa
- U činiji pomešajte sve sastojke za marinadu.
- Meso isecite na kockice pa ga dobro posolite i prekrijte skrobom. Umasirajte so i skrob u meso pa ubacite u marinadu.
- Povrće takođe isecite na kockice slične veličine, a ananas na komadiće u sličnom maniru. Ubacite sve u marinadu, dobro promešajte i ostavite da prenoći u frižideru.
- Naizmenično ređajte sastojke na štapić za ražnjiće pa ih pecite na roštilju iznad srednje vatre oko 3 minuta sa svake strane. Nakon pečenja pokrijte do služenja.
