Svako proleće sa klincima biva drugačije. Njihova radoznalost je sve veća i iskreno uživamo u tome da ih pustimo da istražuju spoljašnji svest kao jedno veliko igralište. Na proleće vrata našeg doma se otvaraju i ostaju otvorena sve dok ih hladni jesenji vetar ponovo ne zatvori, pa nam dvorište postaje dnevni boravak u celosti. Prepodneva u bašti provodićemo uz doručak i spora buđenja, u podne će neko zadremati na mrežastoj ljuljašci, a  za Uskrs ćemo se svi okupiti oko velikog stola da farbamo jaja, bake, mame i njihove bebe. Već sada znam da ću tada poslužiti ovaj mekani rolat od šargarepe i kokosa. Ovaj meki, sočni i cimetasti rolat možete kao ja ukrasiti na zabavan način sa #favorina đakonijama iz Lidla koje su posebno ukusne i koje će zasigurno obradovati dečicu svojim veselim oblicima. Recept za ovaj fini kolač čeka vas na blogu.

  • 110g brašna
  • 2 kašike kokosa+ malo za posipanje
  • 2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 jaja
  • 220g šećera
  • 3 kašike ulja
  • 200g šargarepe 
 
1. Penasto umutite jaja sa šećerom pa u tankom mlazu ulivajte ulje dok mutite. U manjoj činiji pomešajte sve suve sastojke pa ih umešajte sa smesom od jaja, a onda ubacite šargarepu, koju ste sitno narendali. 
2. Sjedinite sve spatulom i prebacite u pleh 25×40, pospite sa malo kokosa i pecite oko 15 minuta.
3. Čistu krpu pospite šećerom u prahu pa ispečenu koru izvrnite na nju, skinite papir za pečenje i urolajte u rolat pa ostavite da se sasvim ohladi.
 
fil
 
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike skroba
  • 8 kašika šećera
  • 400ml mleka
  • 125g putera
 
1. Pomešajte suve sastojke pa ih razredite sa malo mleka kao puding. U šerpicu sipajte ostatak mleka i kuvajte iznad tihe vatre, pa kad provri sklonite sa vatre, ulijte smesu od brašna i uz mešanje nastavite da kuvate dok smesa ne proključa. 
2. Skuvan puding ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pokriven folijom. Puter umutite penasto pa mu dodjate kašiku po kašiku ohlađenog pudinga. 
 
3. Razmotajte rolat, premažite sa 2/3 pripremljenog fila pa opet zamotajte.Ukrasite ga odozgo sa preostalim filom i Favorina slatkišima. Ostavite da ohladi u frižideru minimum 30 minuta pre nego što ga poslužite. 
 
 
(Visited 84 times, 1 visits today)