Moja ljubav prema brzoj hrani sa godinama se prilično smanjila ali postoje neki ukusi koje je teško izbaciti iz glave pa tako i iz srca. To je slučaj sa čizburgerom koji mi je najdraži oblik svog rođaka burgera. Moja majka je kao što to često biva imala dobru ideju pa je sve komponente burgera smestila unutar lisnatog testa. Sloj kečapa, kiselih krastavčića, pa najstinije nasečenog luka, junećeg mesa i na kraju gomilica sira koja će da se istopi preko mesa i za sobom ostavi samo nabolje. Meso kratko pečemo iznad jake vatre kako bi dobili onu finu karamelizovanu koricu koja će doprineti ukusu, a sredina ostaje nepečena kako bi se kasnije dopekla u rerni što će osigurati sočnost. A kada su svi slojevi spremni ređamo ih unutar lisnatog testa. Lisnato u Lidlu koje je sveže i spremno za korišćenje će vam uštedeti mnogo vremena, a rezultat će bi pahuljasta korica u kojoj se skriva ukus mladosti. Pripremite ovo zabavno jelo dan ranije i ispecite ga pre nego što vaši prijatelji dođu, poslužite uz pivo i dobru muziku. Recept vas čeka u nastavku.

  • 500g mlevene junetine Lidl mesara
  • so i biber
  • 150-200g gauda sira Milbona
  • 2 pakovanja svežeg lisnatog testa Lidl
  • 8-10 kornišona Freshona
  • 1 crni luk
  • kečap Kania
  1. Meso podelite na 12 delova i od svakog dela oblikujte ćufticu. Oformljene burgerčiće posolite i pobiberite izdašno sa svih strana. 
  2. Pržite na malo ulja na dobro zagrejanom tiganju iznad jake vatre samo da se uhvati korica sa obe strane dok sredina treba da ostane nepečena. Prebacite na tanjir i ostavite da se ohladi.
  3. Krastavce nasecite na kolutiće, a luk iseckajte što sitnije.
  4. Razmotajte rolnu lisnatog testa pa je podelite na 6 delova. U sredinu svakog dela sipajte kečap, pa krastavce i luk, preko stavite ohlađeno meso i gomilicu rendanog sira. 
  5. Zamotajte stranice testa preko i dobro stisnite kako punjenje ne bi iscurelo. Ponovite sa preostalim sastojcima.
  6. Pripremljene burgere ohladite 1h, a  možete ih držati u frižideru do 24h samo ih pokrijte folijom. Pre pečenja premažite jajetom i pospite susamom. Pecite na 200°C oko 30 minuta. 
(Visited 181 times, 1 visits today)