Noć pred polazak noga mi igra kao tatina kad gleda televizor. Na frižideru je zapisano nekoliko redova stvari koje ne treba zaboraviti, lekovi, žica za mućenje, aparat za kafu, igračke, knjige… Andrej je dodao i decu, kaže to je najvažnije. Svima govorim da me ne brine ako nešto zaboravimo, ali ona treskava noga me odaje. Deca spavaju, a mi se dopisujemo, ja čekam nešto suvislo na temu pakovanja, a on napiše: „Kakva je on maza., misleći na malog Arsena naravno. Ja se momentalno iznerviram. On dalje nastavlja sa ljubavnim pismom bez tačke na kraju rečenice u žurbi da prenese oduševljenje i milinu koja ga je spopala jer je uspeo sina da uspava poljupcima. Pred očima mi odjednom nasmejano lice voljene bebe koja se topi u tatinom zagrljaju. Tad se moja noga zaustavlja. Koga briga ako nešto zaboravimo, svega ima tamo gde idemo jer pre svega ima nas.
Ovaj mediteranski klasik poznatiji kao pide je nešto što odavno priželjkujem na svom tanjiru pa sam odlučila da ga na neki način donesem i na vaš. Meko testo grli fino začinjeno meso koje miriše na limun i cimet. Obodi testa napunjeni su sirom za dodatni gušt, a kada se ispeče pide služimo sa salatom od mladog luka, susama i svežeg peršuna za svežinu i vedrinu svakog zalogaja. Ukoliko vam se ne mesi, u Lidlu uvek možete pronaći sveže testo za picu koje će vam odlično poslužiti za brzu verziju ovog jela. Sve ostalo što treba da znate čeka vas u nastavku.
salata od peršuna, mladog luka i susama
- 1 kašika susama
- 2 veze mladog luka
- 1 veza peršuna
- 1 limun
- so i biber
- 1 kašika maslinovog ulja
- 300g brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice suvog kvasca
- oko 90 ml tople vode
- 2 kašike maslinovog ulja
- 500g mlevene junetine iz Lidlove mesare
- 1 glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 manja paprika šilja
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica cimeta
- 1/2 kocke supe
- 1 kašika paste od paradajza
- sok od pola limuna
- 100g sira
- 1 jaje
- 1 kašika Pilos jogurta