Kada pričamo o roštilju postoji nekoliko stvari koje su nužne za njegov uspeh. Prva je naravno osoba koja ume da zapali vatru. Kod nas je to Andrejka čiji su se dečački nestašluci sa vatrom višestruko isplatili u tom pogledu. Drugo, treba nam fino meso, po mogućnosti već marinirano tako da na brzu brzinu dobijemo fino začinjeno i sočno meso zbog čijeg mirisa će i komšije da ogladne. Mi smo za tu priliku odabrali krilca i karabatak iz Lidlove ponude mesa za roštilj koji su već prekriveni nama najdražim ukusima. Treća stavka, meni naročito važna su salate i prilozi. Želimo puno boja, svežine i kiseline koja će da kompletira ukus roštilja. To ćemo postići sa neskromnom upotrebom začinskog bilja, povrća, limuna i sirćeta. Zato vas u nastavku čekaju tri recepta za salate, sve tri su mom srcu jako drage pa insistiram da ih isprobate i ne zaboravite da je ipak najvažnije za uspeh roštilja veselo društvo sa kojim ćete ga pojesti u slast. Prijatno!
- 4 paradajza ( isečena na kriške)
- 125g feta sira
- 90ml maslinovog ulja
- 2 kašike balsamiko sirćeta Acentino
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- 1/2 glavice crvenog luka (tanko seckanog)
- 2 kašike svežeg peršuna (sitno seckanog)
- 1kg mladog krompira
- 1/2 veze mladog luka
- 4 kašike svežeg peršuna
- 75ml maslinovog ulja
- 65ml limunovog soka
- sitno rendana kora jednog limuna
- 1 čen belog luka ( pasiran)
- 1 kašičica senfa
- 1.5 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 krastavca
- 2 kašike milerama S ljubavlju domaće
- 2 čena belog luka (pasiran)
- 1 kašika seckane mirođije
- soli po ukusu
- 400g kari piletine grill master
- 500g spicy pilećeg batka i karabatka grill master
- 500g kari batka i karabatka grill master
- grill majstor kobasica