Kada pričamo o roštilju postoji nekoliko stvari koje su nužne za njegov uspeh. Prva je naravno osoba koja ume da zapali vatru. Kod nas je to Andrejka čiji su se dečački nestašluci sa vatrom višestruko isplatili u tom pogledu. Drugo, treba nam fino meso, po mogućnosti  već marinirano tako da na brzu brzinu dobijemo fino začinjeno i sočno meso zbog čijeg mirisa će i komšije da ogladne. Mi smo za tu priliku odabrali krilca i karabatak iz Lidlove ponude mesa za roštilj koji su već prekriveni nama najdražim ukusima. Treća stavka, meni naročito važna su salate i prilozi. Želimo puno boja, svežine i kiseline koja će da kompletira ukus roštilja. To ćemo postići sa neskromnom upotrebom začinskog bilja, povrća, limuna i sirćeta. Zato vas u nastavku čekaju tri recepta za salate, sve tri su mom srcu jako drage pa insistiram da ih isprobate i ne zaboravite da je ipak najvažnije za uspeh roštilja veselo društvo sa kojim ćete ga pojesti u slast. Prijatno!  

 
 
salata od paradajza i fete sa balsamiko dresingom
  • 4 paradajza ( isečena na kriške)
  • 125g feta sira
dresing
  • 90ml maslinovog ulja 
  • 2 kašike balsamiko sirćeta Acentino
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica šećera
  • 1/2 glavice crvenog luka (tanko seckanog)
  • 2 kašike svežeg peršuna (sitno seckanog)
1. Pomešajte sve sastojke za dresing i dobro promućkajte. 
2. Paradajz nasečen na kolutove poređajte po tanjiru pa ga prelijte dresingom i trakicama luka, a onda pobacajte kockice fete odozgo i služite.

Krompir salata sa limunom 
  • 1kg mladog krompira
  • 1/2 veze mladog luka
  • 4 kašike svežeg peršuna
dresing
  • 75ml maslinovog ulja
  • 65ml limunovog soka
  • sitno rendana kora jednog limuna
  • 1 čen belog luka ( pasiran)
  • 1 kašičica senfa
  • 1.5 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
1. U teglici pomešajte sve sastojke za dresing i dobro ih promućkajte da se sjedine. 
2. Krompir isečen na pola ubacite u šerpu sa hladnom vodom pa stavite na srednju vatru. Kada proključa sipajte kašiku soli i ostavite da se kuva dok se postane mekan na ubod viljuške. Ocedite ga pa ga pustite da se osuši malo u sopstvenoj pari. 
3. Prebacite  ga u činiju zajedno sa naseckanim peršunom i mladim lukom pa prelijte sve sa polovinom dresinga i dobro promešajte. Ostavite 30 minuta da upije sokove, a onda prelijte ostatak dresinga i promešajte. Pre služenja pospite sa još svežeg peršuna. Ova salata je najukusnija kada je mlaka ili na sobnoj temperaturi pa je pojedite istog dana.
 
Tzatziki salata
  • 2 krastavca
  • 2 kašike milerama S ljubavlju domaće
  • 2 čena belog luka (pasiran)
  • 1 kašika seckane mirođije
  • soli po ukusu
1. Krastavac isecite na četvrtine pa na tanke kriške. Poređajte ga u jednom sloju preko čiste krpe pa dobro posolite. Nakon 30 minuta dobro utapkajte ubrusom.
2. Ubacite ga u činiju sa ostalim sastojcima pa promešajte i začinite po ukusu.
 
Roštilj
  • 400g kari piletine grill master
  • 500g spicy pilećeg batka i karabatka grill master
  • 500g kari batka i karabatka grill master
  • grill majstor kobasica
 
 
 
 
(Visited 557 times, 2 visits today)