Pre nego što je kiša sprala svu radost iz naše bašte u njoj su se deca i ptice takmičili u cvrkutanju. Crvenperka je i ove godine svila gnezdo ispod krova od garaže. Tik pored garaže, a ispod breze smestili smo trambolinu da kad padnemo od umora možemo da gledamo u lelujave grančice koje nevešto skrivaju nebo. Kada deca skaču crvenperka mahom napusti gnezdo zbog čega sam sigurna da nas smatra glasnim susedima. Za druženja u bašti pripremam čokoladne ili kokosaste, ali uvek ludo meke kekse. Kada ne stignem da zamesim keks onda iznesem sladoled sa voćem u velikim poslastičarskim čašama. U današnjem receptu kombinujem ta dva, meke, džemaste kekse sa kokosom, belom čokoladom i svežim jagodama koji su dok su jop topli posluženi uz kremasti sladoled iz Lidla. A za slatko iznenađenje u sredini zadenula sam po jedno #deluxe čokoladno jaje koje u sebi skriva badem. Njam! Recept za ovaj nedoljivi desert čeka vas u nastavku.

  • 170g omekšalog putera
  • 100g šećera
  • 150g smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 250g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 50g kokosa
  • 150g jagoda
  • 2 kašike gustina
  • 50g bele čokolade
  • 150g badema u beloj čokoladi Favorina
  • vanila sladoled sa komadićima braunija Gelatelli
  1. U činiji krremasto umutite puter, dodajte šećer, umutite pa ubacite jaje i sjedinite.
  2. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kokos pa opet kratko mutite. Jagode isecite sitno pa ih pospite gustinom i dobro promešajte. Dodajte u činiju zajedno sa sitno seckanom belom čokoladom. Sjedinite sve sa spatulom, pokrijte i stavite u frižider na 1h ili duže.
  3. Nakon hlađenja  formirajte malo veće kugle (kao velika kugla sladoleda) i rasporedite na pleh. Ukoliko se testo lepi na mestima gde su jagode slobodno pospite malo kokosa. Pecite na 180°C . Nakon 8 minuta izvadite iz rerne i utisnite čokoladno jaje pa vratite u rernu i pecite još 3-4 minuta. I posle tog vremena keks će delovati nepečeno, naročito u sredini ali tako treba. Ostavite keks na plehu 15 minuta pre nego što ga toplog poslužite sa kuglom sladoleda.

Napomena:

Ukoliko se keksi ohlade uvek ih možete kratko podgrejati u rerni ili u mikrotalasnoj

(Visited 184 times, 1 visits today)