Za vikend smo proslavili rođendan naše male Nare. Svećice je oduvala sa torte koju smo svi zajedno pravili i ukrašavali  tokom vikenda. Dok sam ja pekla kore i mutila fil, Nara i Andrejka su pravili  bezbroj morskih ukrasa od fondana kako bismo stvorili šareni koralni greben. To je bio naš prvi susret sa fondanom i zaista smo se silno zabavili. Kada sam videla da u Lidlu ima u ponudi već pripremljen fondan u raznim bojama zajedno sa mnoštvom ukrasa za torte pomislila sam kako bi bilo lepo napraviti jednu torticu koja je inspirisana zimskim praznicima i da usput možda i vas ohrabrim da sa svojom decom uposlite sve kalupe za kolačiće koje sakupljate i napravite neku živopisnu torticu za svečanu priliku.  Ova torta nastala je od već spremnog miksa za kore i vrlo jednostavnog musa na bazi slatke pavlake  i predivnog #deluxe kremića od lešnika i kokosa što vam ostavlja dovoljno vremena da se posvetite dekoraciji.  Lagana i kremasta tortica skrivena ispod ovog pomalo zrikavog irvasa koji će zasigurno uneti puno radosti u predstojeće praznike. 

kore za tortu

  • 1 pakovanje Belbake mešavine za tortu
  • 2 jaja
  • 100g omekšalog putera
  • 2 kašike mleka
  1. Pripremite testo prema uputstvu na pakovanju pa pecite u kalupu dimenzija 20cm.
  2. Pečenu koru ohladite pa isecite na pola.

krem od kokosa

  • 200g Deluxe kokos krema
  • 200ml slatke pavlake
  1. Umutite slatku pavlaku pa dodajte kremić i sjedinite mikserom.

za krem od lešnika

  • 200g Deluxe krema od lešnika
  • 200ml slatke pavlake
  • 2 kašike mlevenog lešnika Belbake
  1. Umutite slatku pavlaku i dodajte krem od lešnika i mleveni lešnik pa sjedinite.

dekoracija 

  • crveni, crni i beli fondan Belbake
  • 200g čokolade za kuvanje
  • 200ml slatke pavlake
  • šarene mrvice Belbake
  • mini maršmalov Belbake
  • 100g tamne čokolade
  1. Slatku pavlaku zagrejte da bude vrela, ali ne da ključa i ubacite sitno seckanu čokoladu i sjedinite pa mešajte dok se čokolada ne otopi.
  2. Prvu koru premažite sa kremom od kokosa, prekrijte je drugom korom pa nju premažite kremom od lešnika i zamažite celu tortu. Stavite u frižider na 15 minuta da se stegne.
  3. Tortu prelijte tek pripremljenim čokoladnim ganašom, a ostatak ganaša ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi pa ga koristite za dalje dekorisanje.
  4. Istanjite sva tri fondana, pa od crvenog izvadite najveći krug koji će biti irvasova njuška, od belog nešto manje krugove za oči, a od crnog još manje. Fondan lepite jedan za drugi uz pomoć belanca. Isto tako napravite uši od crvenogni belog fondana.
  5. Nalepite oči, nos i uši na tortu, pa napravite šiškice irvasu od preostalog ganaša. Pospite šarenim jelkicama i malim slezovim kolačićima.
  6. Rogove napravite tako što ćete istopiti tamnu čokoladu  i onda na papiru za pečenje iscrtajte oblik rogova i preko njega iscrtavajte isti oblik čokoladom uz pomoć špric kese. Stvaite u zamrzivač da se ohladi i zadenite rogove iza ušiju irvasa tek kada je ostatak torte ukrašen gledajući da su vam ruke što hladnije.
(Visited 486 times, 1 visits today)