Gosti koji dolaze na doručak su zasigurno najbliskija sorta gostiju. Zadatak domaćina je u tom slučaju da obezbedi onu ležernost i laganost koju jutarnji obrok treba da nosi ,a da uz to ponudi svom gostu hranu koja će mu nagovestiti količinu dobrodišlice i dragih emocija sa kojima je pripremljena. Kada dođe vreme da naše baštenske garniture i terase dožive prolećnu renesansu znači da je došlo vreme da nekog dragog ugostite jutarnjom kafom, a pre toga nekim zgodnim zalogajima. Ja se kad kujem takve planove uvek prisetim maminih uštipaka sa kukuruzom i ljutom paprikom koje je pravila za sličnu priliku jednog ranog proleća.
Lepota uštipaka spravljenih od povrća je u tome što recept nastaje za čas i stvar je samo u sjedinjavaju svih sastojaka u jednoj prigodnoj činiji. Nakon toga malo toplote i fine masnoće na tiganju i imate na stolu tople i hrskave jastičiće u koju ima će svi uživati. Povrće koje stavljate u uštipke uvek možete prilagođavati prema onome što se krije u vašoj ostavi sa hranom, a ja sam ovog puta stavila kombinaciju graška i krompira zajedno sa Lidlovim #deluxe sirom i miksom čili začina. Vedrinu u svakom zalogaju obezbeđuju sveže začinsko bilje i kora limuna. Kada uštipci dotaknu zagrejano ulje te arome će momentalno oživeti, a meki grašak i krompir dobiće finu hrskavu koricu zbog koje će postati još slađi i koja će zaštiti finu mekoću i sočnost skrivenu u sredini. Služite ih sa svilenim jogurtom ili drugim nadevom po želji.