To je čudo jedno šta nova frizura uradi ženi. Recimo da je do  juče žena bila slomljena od polenske alergije, umorna od kijanja, svrbljivog lica, potpuno poražena pred nečim praktično nevidljivim, psovla sebe svaki put kada se pogleda u ogledalu. Kosu je prestala da češlja jer to nije pravilo veliku razliku, na ulicu je prestala da izlazi jer joj je kosa nepočešljana, a ogledala je počela da izbegava iako ih svaka prostorija u kući ima u izobilju. Onda jednog dana žena pozove svoju frizerku i zakaže šišanje.  Sve promene kreću od glave, ako to nije izreka trebalo bi da postane jer sutradan, ta ista žena oblači haljinu za koju je ranije odlučila da je previše dobra za nju. Umesto šminke stavlja osmeh na lice i laganim hodom šeta svoju zadovoljnu glavu. Izašla je među ljude. Oni joj se osmehuju, govore joj da je lepa i ona im uzvraća, svet postaje pitomo mesto na kom samo ljubav postoji. Sve je u glavi da,  ali uvek je važno imati dobrog frizera, mislim da ćete se složiti sa mnom. 

 

Kako me alergija još ne pušta, od ukusa najbolje osećam slatko pa mi ne bi teško da napravim torticu sa veoma nostalgičnim ukusom. Zbog rođendanske torte koja je bila sa rolatima, sada ne mogu da prestanem da smišljam šta bih sve mogla da smotam u rolat. Ovaj put to su čoko bananice iz Lidla, prethodno utopljene u vanil kremu. Preko rolatića baškari se fin čokoladni krem koji dodatno naglašava ukus banane. Kremasto do beskraja i ako imate vremena veoma zabavno za napraviti. Javite ako probate.

čokoladni patišpanj

10 jaja sobne temperature, odvojeno žumance i belance
11 ravnih kašika šećera u prahu
5 ravnih kašika brašna
4 ravne kašike kakaa
 
1. Umutite belanca u čvrst sneg. Postepeno dodajte šećer, kašiku po kašiku i umutite u šam. 
2. Viljuškom blago razmutite žumanca, samo da im razbijete opnu i sipajte ih u šam. Nežno promešajte dva puta pa prosejte brašno i kakao i nastavite lagano da mešate dok ne dobijete ujednačenu smesu. 
3. Prebacite smesu na pleh standardne veličine obložen papirom za pečenje i pecite na 180°C oko 15 minuta. Zabodite čačkalicu, ako izađe čista patišpanj je gotov. 
 
4. Prebacite ga na novi papir za pečenje, a ovaj stari pažljivo odlepite pa ga umotajte u rolat zajedno sa papirom. Na kraju ga motajte u krpu i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohladi. 
 
 
žuti čoko banana fil
 
1 puding od vanile 
3 kašike šećera Castello
500ml mleka Pilos
100g omekšalog putera Pilos
180g čoko bananica Mister Choc
 
1. Puding skuvajte prema uputima na pakovanju. Pokrijte ga prijanjajućom folijom i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
 
2.Penasto umutite puter pa mu postepeno dodajte puding dok ne dobijete fin krem.  U taj krem zatim umešajte naseckane čoko banane. 
 
3. Razmotajte ohlađen patišpanj i premažite ga ovim kremom pa ga opet urolajte i stavite u frižider na sat vremena. 
 
čokoladni fil
 
1 čokoladni puding
5 kašika šećera Castello
500ml mleka Pilos
100g omekšalog putera Pilos
 
ganaš
 
200g čokolade
1.5 slatke pavlake
 
1. Skuvajte puding prema uputima na pakovanju pa ga ohladite pokrivenog na sobnoj temperaturi.
 
2. Penasto umutite puter pa mu postepeno dodajte puding dok ne dobijete fin krem. 
 
3. Izvadite rolat iz frižidera pa ga isecite na rolatiće debljine oko 2cm. Unutrar kalupa prečnika oko 25cm ređajte red rolata, pa sloj fila i opet ponovite. Stavite u frižider preko noći.
 
4. Slatku pavlaku ugrejte da postane vrela, ali ne da ključa pa u nju ubacite seckanu čokoladu i promešajte da se sjedine u ganaš. Malo ga prohladite pa ga prelijte preko ohlađene torte. Ukoliko želite dodatno da ukrašavte tortu možete uduplati sastojke za ganaš.. Nakon ukrašavanja vratite tortu u frižider na kratko, da se ganaš stegne. 
 
 
(Visited 2.861 times, 1 visits today)